"Neozbiljno je što se 5 do 12 ide s novim prijedlogom proračuna"

M.P./Varaždinske vijesti | 30.3.2017. u 15:20h | Objavljeno u Aktualno

- Prijedlog proračuna još nisam vidio, no večeras imamo Gradski odbor i tada ćemo raspravljati o tome. Nadam se da ćemo dotad dobiti materijale za sjednicu i sam prijedlog proračuna - rekao je danas predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan komentirajući sutrašnju hitnu sjednicu varaždinskog Gradskog vijeća s novim prijedlogom proračuna za 2017. godinu.

Međutim, neozbiljno mu je što se „5 do 12“ ide s time.

- Prijedlog vijećnika za sazivanje sjednice na temu donošenja suglasnosti za prijavu projekta izgradnje dječjih vrtića na mjeru 7.4.1. postoji već neko vrijeme, a tu je i odgovor Ministarstva poljoprivrede koji svatko može tumačiti na svoj način. Ja mogu tumačiti na način da nije do kraja jasno i da odgovor ministarstva nije potvrda da za prijavu projekta mora biti proračun već je moguće i privremeno financiranje - naveo je Habijan pitavši se zašto Grad nije zatražio dodatno tumačenje ministarstva ako im je njihov odgovor i dalje nejasan.

Također podsjeća da je on još prije godinu i pol dana predložio da se JU Dječji vrtić Varaždin podijeli na dvije, a ne da se takve teme otvaraju prije kampanje.

- Točno je da JU Dječji vrtić na mjeru 7.4.1. može prijaviti jedan projekt vrtića, a Grad drugi, no u pravilniku stoji da će jedinica lokalne samouprave izgrađeni objekt morati prenijeti na krajnjeg korisnika, dakle opet na JU Dječji vrtić, što opet ne udovoljava propisima. Ako će projekti biti prijavljeni na natječaj, bojim se da ni u tom slučaju neće biti prihvaćena oba nego samo jedan. Prije 1,5 godinu sam predlagao da se JU podijeli na dvije, no sada se to više ne može - napomenuo je Habijan.

Dotaknuo se i (ne)izglasavanja prijedloga proračuna u veljači.

- Nakon toga sam gradskoj vlasti poručio da su naši uvjeti za razgovor ostavke direktora Varkoma i Tehnološkog parka Varaždin, a na to se očito zaboravilo. Sada vidimo u kojem smjeru ide projekt Aglomeracije, ali i projekt Tehnološki park II. O tome se uopće ne priča, a jasno je da taj projekt ne ide. Zašto nitko jasno ne kaže da je sudija opravdanosti, gdje je za gole zidove planirano 70 posto, a zanemarena je oprema koja nosi Tehnološki park, pokazala da takav projekt s takvim financijskim okvirima nije OK - pita se Habijan.