Nekadašnjem pročelniku milijunski popust za rješavanje zahtjeva?! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Nekadašnjem pročelniku milijunski popust za rješavanje zahtjeva?!

Ivica Kruhoberec | 23.10.2023. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Na zagrebačkom Županijskom sudu krenulo je ispočetka suđenje Stanku Vitezu, bivšem pomoćniku predstojnika jedne od službi u Uredu državne uprave u Varaždinskoj županiji, a zatim vršitelju dužnosti pročelnika te potom pročelniku u upravi Grada Varaždina, protiv kojeg je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala DORH-a podigao optužnicu zbog primanja mita prije skoro dvadeset godina.

Naime, optužnicom iz travnja 2014. USKOK tereti Viteza da je kao službena osoba zahtijevao i primio korist za službenu radnju koju bi morao obaviti u okviru svojih ovlasti, i to više puta u razdoblju od kolovoza 2005. do kraja 2010. godine u Varaždinu.

Vitez bi, kako tvrdi USKOK, kao osoba odgovorna za zakonito i pravovremeno obavljanje poslova, odnosno kao pomoćnik predstojnika u Službi za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko-pravne poslove u Uredu državne uprave u Varaždinskoj županiji, a zatim kao v.d. pročelnika te potom pročelnik Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Varaždina - od odgovornih osoba Stanoinga, nekada najvećeg investitora u stanogradnji sjeverno od Zagreba, tražio da odobre znatno niže cijene od tržišnih prilikom kupoprodaje stanova na njegovo ime i ime njegove kćeri B. M...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...