Na Skupštini i o balama: "Pitanje otpada na ulazu u Varaždin mora biti riješeno kao i sva druga pitanja" Foto: Krešimir Đurić

Na Skupštini i o balama: "Pitanje otpada na ulazu u Varaždin mora biti riješeno kao i sva druga pitanja"

IHR/Varaždinske vijesti | 8.9.2023. u 07:50h | Objavljeno u Aktualno

Ni svečanu sjednicu Skupštine Varaždiske županije, koja je održana u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije, nije zaobišla tema rješavanja bala. Na to se osvrnuo u svom govoru varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, koji je, čestitajući Dan Varaždinske županije, ustvrdio kako javni interes mora biti iznad interesa bilo koje stranke, pojedinca, skupine ili političara.

- Politika koja je otuđena od građana i njihovog svakodnevnog života postaje samoj sebi svrha, odlijepljena od stvarnosti života običnih ljudi. Svi mi koji se na ovaj ili onaj način bavimo politikom moramo raditi u općem interesu razvoja i napretka svoje sredine, grada, općine i županije. Iskreno me veseli svaki projekt u našoj županiji, općini i gradu jer sve su to projekti za naše ljude, budućnost i ukupni razvoj. Kad je u pitanju razvoj i interes naših građana, ni jedna politika, niti jedna politički stranka ne smije stati ispred općih i zajedničkih interesa. Možemo mi gledati različito na brojne teme, možemo raspravljati, pa i politički nadigravati po stotinama pitanja, ali postoje teme koje ne smiju biti zasjenjene politikantstvom. Osobno uvijek nastojim pronaći rješenje i gledati unaprijed, ali mi nemojte zamjeriti, ne umanjujući svečanost ovog trenutka, spomenuti jedan takav zajednički problem, koji opterećuje našu zajednicu. Svi u našoj županiji znate o čemu govorim, znate za rješavanje tog problema. Za trajno uklanjanje i zbrinjavanje bala moramo imati ujedinjene snage svih političkih opcija. Sama činjenica da se jedna takva ekološka opasnost nalazi na lokaciji koja se uz međusobno razumijevanje i uvažavanje može transformirati i integrirati u gospodarsku zonu, lokaciju u kojoj se otvaraju nova radna mjesta govori o tome koliko je interes građana, javni interes društva, iznad bilo kojeg ili bilo čijeg tipičnog političkog interesa. I zato me vesele najave, koje sam neki dan čuo od našeg premijera, na svečanoj sjednici Dana grada Novog Marofa, da postoji volja i želja da se napokon riješi taj nagomilani problem i to u suradnji Grada Varaždina i Vlade Republike Hrvatske - ustvrdio je gradonačelnik Bosilj.

Varaždinski gradonačelnik zahvalio se Vladi, državnim institucijama i ministarstvima za podršku na završenim projektima koji su pružili boljitak građanima i cjelokupnom društvu.

- Cilj treba uvijek ostati isti, a to je prosperitet grada. Uz takve pozitivne poruke, sa željom da na ovaj dan, iduće godine, kada Županija bude slavila svoju obljetnicu, nazočimo zajedništvu kada su u pitanju javni interesi te da kao ovogodišnjih otvaranja OHBP-a, novomarofske obilaznice i Spinalnog centra, iduće godine ono ruglo na južnom prilazu grada Varaždina ostane povijest - ustvrdio je Bosilj.

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je kako je duboko svjestan kako samo kvalitetna suradnja Vlade, županija, općina i gradova, pa i po pitanju otpada koji je na ulazu u Varaždin već 18 godina, mora biti riješeno kao i sva druga pitanja.

- To je ona privrženost Vlade da pomaže županijama bez obzira, gospodine Bosilj, tko bio na vlasti. Slušam vas i malo me podsjećate na mene, kad sam startao prije sedam, osam godina. Svi smo toga svjesni, mi smo dokazali da nemamo diskriminirajući pristup. Dapače, investiramo svugdje, neovisno tko je dobio povjerenje na lokalnoj razini jer su nam svi jednako bliski, svi su nam jednako dragi i sve krajeve Hrvatske volimo jednako. Zato su vrata svih ministara u Vladi otvorena svima vama - poručio je Plenković u Varaždinu na jučerašnjoj svečanoj sjednici Varaždinske županije.

- FOTO Dodijeljena nagrade: "Dali smo i dajemo sve od sebe, nagrade su poticaj za dalje"

- Stričak: "Pred nama je nov izazov, integracija stranih radnika i zato su ovdje dva radnika iz Nepala"

- FOTOGALERIJA Brojni uzvanici na svečanoj sjednici uz Dan županije, stigao i Plenković

- VIDEO Otvara se Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama!

- FOTO Potpisan Sporazum o suradnji između Varaždinske i Hercegbosanske županije