FOTO Dodijeljena nagrade: "Dali smo i dajemo sve od sebe, nagrade su poticaj za dalje" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Dodijeljena nagrade: "Dali smo i dajemo sve od sebe, nagrade su poticaj za dalje"

VV | 7.9.2023. u 23:33h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu današnje svečane sjednice Skupštine Varaždinske županije dodijeljene su nagrade ovogodišnjim laureatima.

- Stričak: "Pred nama je nov izazov, integracija stranih radnika i zato su ovdje dva radnika iz Nepala"

- FOTOGALERIJA Brojni uzvanici na svečanoj sjednici uz Dan županije, stigao i Plenković

Nagradu za životno djelo dobio je primarijus dr. sc. Ranko Stare, nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i inozemstvu Atletski klub Sloboda, Dražen Filipović i DVD Novi Marof, nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju maestro Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri i Prva gimnazija Varaždin, a podijeljene su i nagrade najboljem učeniku posljednje generacije maturanata, a tu je titulu ove godine s ponosom ponio Emanuel Tukač.

Dodijeljeno je i šest nagrada župana, a dobili su ih Zlatko Peharda, predsjednik Zajednice KUD-ova Varaždinske županije, Tomo Rešetar, predsjednik Udruga privatnih šumovlasnika Kesten, fotograf Domagoj Sever, OPG Pocedulić, voditelj Centra izvrsnosti za robotiku Ivica Kolarić i Nina Begičević Ređep, dekanica FOI-a.

U svoje osobno ime i u ime svih nagrađenih zahvalio se dr. sc. Stare.

- Hvala svima koji su nas prepoznali, procijenili naš rad i doprinos i odlučili nam uručiti ova vrijedna priznanja. Za mene osobno, ovo priznanje je od neprocjenjive važnosti jer mi je ovo prva nagrada koju dobivam u Varaždinu. Dosad su sve dolazile izvana, od Zagreba do Europe, ali ovo je prva varaždinska i jako mi je drago da je netko prepoznao tih 45 godina mog rada u Općoj bolnici Varaždin. Jer, ipak, dobiti nagradu doma, od svojih ljudi, među svojim ljudima je nešto najljepše - ustvrdio je dr. sc. Stare i dodao kako je ova nagrada priznanje cijeloj Općoj bolnici Varaždin i svim njezinim djelatnicima.

- Svi mi ovdje koji pred vama stojimo, svi smo mi dali i dajemo najbolje od sebe i ono što smo gradili, gradili smo iz ljubavi prema znanju, sportu, glazbi, medicini, prema humanitarnom i društvenom radu, prema čovjeku i sredini u kojoj živimo. A podršku i poticaj dobivali smo upravo od te iste sredine, od naših obitelji, prijatelja, kolega i svih vas koji ovdje sjedite. Vrijeme pred nama, koliko smo imali prilike čuti, vrijeme je brojnih izazova, a Varaždinska županija mjesto ostvarivanja velikih investicija. Stoga neka nam ova priznanja budu na čast, ali i poticaj i odgovornost da nastavimo raditi najbolje u interesu naše županije, potaknuvši i druge da nam se pridruže, a posebno mlade da daju sve od sebe - zaključio je primarijus Stare.