Na Gradskom vijeću odluka o zaduženju Parkova za izgradnju poslovne zgrade; u planu i prodaja vrtnog centra

MGA | 12.3.2024. u 19:13h | Objavljeno u Aktualno

Na dnevnom redu Gradskog vijeća u utorak je i odluka o davanju suglasnosti za kreditno zaduženje gradske tvrtke Parkovi za potrebe izgradnje nove poslovne zgrade u Hallerovoj ulici.

Trenutačno djelatnici Parkova djeluju na više lokacija, a izgradnjom nove poslovne zgrade sve bi službe bile na jednome mjestu.

Parkovi su prošle godine ishodili građevinsku dozvolu i proveli natječaj za izvođača radova.

Također su utvrđeni uvjeti dugoročnog kredita iz HBOR-ovog Programa kreditiranja „Investicije javnog sektora“ u okviru Financijskog instrumenta Subvencija kamata iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO). Kreditno zaduženje bi iznosilo 1,5 milijun eura, na rok otplate od 15 godina i uz subvenciju kamatne stope min. 50% iz NPOO-a.

U odluci o kreditnom zaduženju, za koju je još potrebna suglasnost gradskih vijećnika, stoji da će se kredit isplaćivati iz redovnog poslovanja Parkova te prodajom imovine i to čestice katastarskog broja 13156/2. Riječ je o čestici na kojoj se trenutačno nalazi Gradska vrtlarija Parkova s rasadnikom.

Kako stoji u priloženoj korespondenciji, u Parkovima planiraju prodajom ove nekretnine djelomično ili u potpunosti otplatiti kredit.