Mještani Optujske od Grada i PU varaždinske hitno traže veću prometnu sigurnost

V.V. | 8.8.2017. u 09:32h | Objavljeno u Aktualno

- Nakon prometne nesreće koja se dogodila 7.kolovoza u Optujskoj ulici u Varaždinu i u kojoj se kamion zabio u obiteljsku kuću te je samo pukom srećom izbjegnuta tragedija s ljudskim žrtvama, kao  predstavnici građana moramo  ponovo  upozoriti na  velike  prometne  probleme  u ovom dijelu grada - napisali su predstavnici 5. i 6. mjesnog odbora u priopćenju kojim traže sazivanje sastanka nadležnih službi vezano za prometnu sigurnost na području 5. i 6. mjesnog odbora.

- Naime, mnogi vozači kamiona ne poštuju zabranu prometovanja  za  kamione  koja  vrijedi  za Optujsku,  Trstenjakovu  i  Koprivničku  ulicu. Znakovi zabrane  su  jasno  istaknuti  iz  smjera Hrašćice prema Varaždinu prije i poslije raskršća s istočnom obilaznicom, a kroz Banficu u smjeru zapada znak se nalazi odmah iza semafora na raskršću Međimurske i Koprivničke ulice. Nažalost, očito se mnogi vozači kamiona svjesno odlučuju na kršenje zabrane kako bi skratili svoj put, ne  vodeći pritom  računa  da  svojim  tegljačima  i kamionima  ugrožavaju  sigurnost građana i stvaraju veliku buku naročitou noćnim satima, dok  vibracije  koje  kamioni  stvaraju oštećuju kuće i zgrade u neposrednoj blizini prometnica - upozoravaju.

Podsjećaju kako je taj prometni pravac vrlo frekventan jer je najkraći put iz smjera Čakovca i Koprivnice prema zapadu.

- Velik broj osobnihi dostavnih vozila svakodnevno prolazi kroz jedan od najgušće naseljenih dijelova grada. Upravo  se  na  tom  potezu  nalazi nekolicina pješačkih prijelaza na kojima često dolazi do naleta vozila na pješake zbog neprilagođene brzine. Treba naglasiti kako upravo te pješačke prijelaze koriste djeca i srednjoškolci na svom putu do škola. Na sve to već smo nekoliko puta upozoravali nadležne u Gradu i PU Varaždinskoj. Smatramo da se možei  mora puno više napraviti na kontroli i prevenciji kako bi se dodatno povećala prometna  sigurnost  u  ovom  dijelu  grada. Tim više što preduvjeti postoje jer postoji zabrana prometovanja kamiona mase iznad 7,5 tona.- ističu.

Predstavnici 5. i 6. mjesnog odbora traže bolje označavanje i osvjetljavanje pješačkih prijelaza, pojačanu kontrolu zabrane prometovanja za kamione te kontrolu brzine i postavljanje kamera za mjerenje brzine kao i ostale mjere prevencije.

Označeno u