Ministar Horvat sa saborskim zastupnicima i gradonačelnicima u Varaždinu Foto: Krešimir Đurić

Ministar Horvat sa saborskim zastupnicima i gradonačelnicima u Varaždinu

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.8.2018. u 10:19h | Objavljeno u Aktualno

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat posjetio je Grad Varaždin povodom održavanja 20. Špancirfesta. Tijekom posjete Varaždinu, ministar Horvat susreo se i s gradonačelnikom Grada Varaždina Ivanom Čehokom, gradonačelnicima iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije te saborskim zastupnicima.

Kako je objavljeno na službenoj stranici Ministarstva gospodarstva, poduzetništa i obrta na sastanku se razgovaralo o razvoju poduzetničke infrastrukture, poduzetničkih zona, a posebno tehnološkog parka.

- Danas smo imali priliku čuti više o problemima gradova na sjeverozapadu Hrvatske. Svi imaju manje-više iste probleme i sve zanima u kojem smjeru Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta promišlja kada je riječ o razvoju poduzetničke infrastrukture,poduzetničkih centara, inkubatora i poduzetničkih zona - rekao je ministar Darko Horvat.

- Razgovarali smo o razvoju poduzetničke infrastrukture, poduzetničkih zona, gdje Grad Varaždin prednjači. Osobito nas zanima razvoj tehnoloških parkova. Impresivna su sredstva fondova EU koja se nude te planovi Ministarstva. Grad Varaždin aplicira na nekoliko fondova te se nadamo na taj način osnažiti poduzetničku infrastrukturu na sjeveru Hrvatske - izjavio je gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok nakon sastanka.

Nakon sastanka ministar Horvat je uz saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, gradonačelnika Ivana Čehoka i gradonačelnike Lepoglave Marijana Škvarića, Ivanca Milorada Batinića, Koprivnice Mišela Jakšića, Preloga Ljubomira Kolareka te zamjenika gradonačelnika Novog Marofa Ivana Tuka i zamjenika gradonačelnice Varaždinskih Toplica Ivicu Čička obišao Špancirfest koji je bio pun posjetitelja i dobrih emocija te izrazio podršku svim poduzetnicima i obrtnicima koji tijekom ove tradicionalne manifestacije promoviraju svoje proizvode i usluge.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, Damir Habijan je na svom Facebook profilu podijelio da je Ministar Horvat obećao da će do kraja ove godine Varaždinu dodijeliti određena sredstva za komunalno opremanje i izgradnju infrastrukture poduzetničke zone Brezje.

DSC_5660_resize.JPG

DSC_5641_resize.JPG

DSC_5590_resize.JPG

DSC_5674_resize.JPGDSC_5657_resize.JPG

DSC_5615_resize.JPG

DSC_5580_resize.JPG

DSC_5672_resize.JPG

 

DSC_5611_resize.JPG

DSC_5668_resize.JPGDSC_5647_resize.JPG

 

DSC_5605_resize.JPG

DSC_5653_resize.JPG