Miljenko Ratković za devet milijuna kuna kupio nekretnine Bora u stečaju Foto: VV arhiva

Miljenko Ratković za devet milijuna kuna kupio nekretnine Bora u stečaju

M.P./Varaždinske vijesti | 6.6.2017. u 20:01h | Objavljeno u Aktualno

Miljenko Ratković, vlasnik obrta Stolarija i pilana Ratković iz Varaždinskih Toplica, novi je vlasnik nekretnina tvrtke Bor u stečaju. Ratković je za poslovno-proizvodni pogon u Zagrebačkoj ulici u Novom Marofu koji se sastoji od industrijske zgrade i dvorišta od 52.718 kvadrata, četiri pašnjaka te dva kanala na nedavnoj osmoj javnoj dražbi ponudio čak devet milijuna kuna.

Nekretnine su se prodavale po početnoj cijeni od 7,5 milijuna kuna, a osim Ratkovića, jamčevinu od 750.000 kuna za sudjelovanje na dražbi uplatila je i zagrebačka tvrtka Weitzer parkett. No, posljednju i najpovoljniju ponudu od devet milijuna kuna ponudio je upravo Ratković, dok je zagrebačka tvrtka ponudila 8,950.000 kuna. Sud je stoga nekretnine dosudio najpovoljnijem ponuđaču koji je na žiro-račun suda dužan u roku od 30 dana od pravomoćnosti rješenja o dosudi uplatiti kupoprodajnu cijenu. Ukoliko to ne učini, smatrat će se da je odustao od kupnje te će se nekretnine dosuditi kupcu koji je ponudio nižu cijenu.

Inače, tvrtka Bor u stečaju je od listopada 2014. godine, a poslovno-proizvodni pogon u Novom Marofu neko je vrijeme bio u zakupu Požgaj Grupe, točnije njihove tvrtke Massive Wood. Međutim, pogon je već više od godinu dana prazan, a od prodaje nekretnina će se, prema riječima Želimira Uršulina, namiriti troškovi stečajnog postupka te razlučni vjerovnici među kojima je najveći Croatia osiguranje.

Vlasnik obrta Stolarije i pilane Ratković ističe pak kako je poslovno-proizvodni pogon kupio jer namjerava proširiti proizvodnju.

- Još uvijek nisam uplatio kupovninu pa službeno još niti nisam vlasnik. Tako da to još nije konačno. Zapravo još moram dobro razmisliti o tome - našalio se Ratković.

Ukazuje da je pogon u Novom Marofu godinama propadao jer se nije ulagalo u njega.

- Strojeva u pogonu nema jer su prodani u dosadašnjem tijeku stečajnog postupka pa ćemo praktički morati krenuti ispočetka. Pogon je stajao prazan i propadao pa ćemo morati uložiti i u njegovu obnovu - kazao nam je Ratković koji u Novom Marofu planira i nova zapošljavanja. U tu je svrhu već razgovarao i s bivšim radnicima Bora u stečaju.

- Ipak, ne vjerujem da će željeti ponovno raditi jer nisu željeli doći raditi ni u Lipu koju sam preuzeo krajem 2015. Danas je teško pronaći radnike koji žele raditi u ovom sektoru - naglasio je Ratković.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci