Međimurski župan Posavec: "Međimurje je perjanica gospodarstva Hrvatske" Foto: Međimurska županija

Međimurski župan Posavec: "Međimurje je perjanica gospodarstva Hrvatske"

VV | 23.12.2023. u 08:17h | Objavljeno u Aktualno

- Kada su na centralnoj proslavi ulaska Hrvatske u Europsku uniju, prije deset godina spektakularno odjeknuli stihovi međimurske popevke "Vuprem oči", bila je to najava našeg vizionarskog puta u krilu Europe. Međimurje trasira put čvrstih veza i suradnje s europskim regijama, kao i stvaranje duboko humane sigurne zajednice. I u ovih deset godina otkako je Hrvatska postala 28. zvjezdica Europske unije, Međimurje je Europi dalo sjaj - ustvrdio je međimurski župan Matija Posavec na tradicionalnom prijemu povodom božićno-novogodišnjih blagdana, a na kojem su bili brojni gradonačelnici, načelnici, predstavnici županijskih i zdravstvenih ustanova i agencija te ravnateljji osnovnih i srednjih škola.

Posavec je ustvrdio kako Međimurska županija 2023. godinu završava s izvršenim ciljevima i zadacima.

- Promatrajući aktualne analize, Međimurska županija vidljivo je najrazvijenija regija i perjanice gospodarstva Hrvatske. U Međimurju je također prisutna snažna politička stabilnost, koja u prvi plan stavlja efikasnu i učinkovitu javnu upravu, kulturan politički dijalog i zavičajnu orijentiranost.
U vremenu pred nama bit će mnogo kriznih i izazovnih situacija, ali one će nas poticati da pružimo svoj maksimum. Svaka kriza je prilika za prilagodbu i suočavanje s izazovima, ali i test naše vjere u vlastite snage - poručio je župan Posavec te svima poželio ugodne i sretne bladane te uspješnu novu, 2024. godinu.

Galerija slika