Matija Posavec podnio ostavku na sve pozicije u nacionalnom HNS-u

Varaždinske vijesti | 16.6.2017. u 16:02h | Objavljeno u Aktualno

Međimurski župan Matija Posavec na današnjoj je konferenciji za medije obznanio kako podnosi ostavku na sve pozicije u nacionalnom HNS-u. Ipak, dodao je, ostaje predsjednik HNS-a Međimurske županije za sada, pišu Međimurske novine.

Kako se Posavec u političkim krugovima spominjao kao novi mogući predsjednik HNS-a, on je to danas negirao. Kazao je da se neće kandidirati te da ne želi biti predsjednik HNS-a.

Kako je kazao, podnosi ostavku na pozicije u HNS-u zbog toga jer su Međimurci i Međimurke bili razočarani najnovijim potezom HNS-a na nacionalnoj razini.

Matija Posavec je kazao da prije svega želi biti župan Međimurske županije jer je to pozicija na koju su ga građani izabrali.

Župan je dodao još da mu je Međimurje i Međimurci na prvom mjestu, ali da će nastaviti surađivati sa svima te da se nada da njegov postupak neće odraziti na projekte koji se provode u našoj županiji.

Posavec je odgovorio i na novinarsko pitanje o pregovorima za Županijsku skupštinu Međimurske županije. Potvrdio je da HNS pregovara sa SDP-om, ali negirao da se razgovaralo i s HDZ-om, objavile su Međimurske novine.

Označeno u