Kako su Romi prebili bivšeg pripadnika SJP i saborskog zastupnika HDZ-a A. Stričaka

Varaždinske vijesti | 21.8.2018. u 14:23h | Objavljeno u Aktualno

Što se zbivalo zamalo kobne noći, kada je pretučen nedaleko od križa kod dravskog kanala te u blizini varaždinskog kvarta gdje žive Romi, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak ispričao je tijekom susreta s novinarima, koji je priredio skupa sa saborskim zastupnikom Josipom Križanićem, a nakon što se vratio s trotjednog odmora, koji je iskoristio za oporavak nakon operacije.

- Kada sam se išao rekreirati uz Dravu, već je pao mrak, što često radim zbog obveza tijekom dana. Nepoznati su od mene tražili novac, a kada im ga nisam dao, pratili su me dok me nisu iznenada napali tako silno da su mi razbili čelo iznad lijevog oka odakle je potekla krv - prisjetio se Stričak nemilog događaja od 24. srpnja ove godine, nakon kojeg je završio u bolnici gdje mu je sanirana ozljeda zbog koje i danas ima ožiljak.

Četvoricu Roma, koji su osumnjičeni za napad tijekom kojeg je ostao bez mobitela, policija je brzo pronašla, što je Stričak posebno pohvalio, napomenuvši da i dalje ostaje kod ranijeg stava da je Varaždin siguran grad te da iza napada nema nikakvih političkih ili osobnih motiva, već se radi o pukom razbojništvu.

- Bilo je teško, osobito za obitelj i djecu, ali ima i gorih stvari u životu - naglasio je Stričak.

 

Označeno u