Ipak ništa od žurne promjene na čelu varaždinskog Centra za socijalnu skrb uoči parlamentarnih izbora Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ipak ništa od žurne promjene na čelu varaždinskog Centra za socijalnu skrb uoči parlamentarnih izbora

| 8.6.2020. u 16:43h | Objavljeno u Aktualno

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu skrb, izv. prof. dr. Vesna Bedeković, odbila je sredinom prošlog mjeseca dati prethodnu suglasnost za imenovanje Valentine Vinković, mag. soc. rada iz Trnovca Bartolovečkog, ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Varaždin, iako je za to dobila većinu glasova Upravnog vijeća te ustanove, kojeg čine predstavnici države, koja je njegov osnivač, kao i zaposlenika. Tako nije došlo do priželjkivane, žurne promjene na čelu ove ustanove, koja se, slučajno ili ne, trebala dogoditi uoči parlamentarnih izbora, čiji ishod neki ocjenjuju kao najmanje izvjestan dosada…

Mirovina prije kraja mandata

Do ožujka ove godine ravnateljica varaždinskog Centra za socijalnu skrb bila je Sibila Krajnik, socijalna radnica i njegova dugogodišnja djelatnica. Na temelju prethodne suglasnosti tadašnjeg Ministarstva socijalne politike i mladih, Krajnik je 12. rujna 2016. ravnateljicom imenovalo Upravno vijeće varaždinskog Centra u kojem su bili i još jesu mag. prava Silvija Cupar Bilić, odgoj. predšk. djece Ružica Conar, mag. soc. rada Lidija Perši, mag. oecc. Marko Brezovec i Mirjana Jambriško, dipl. inf., koja je i predsjednica Upravnog vijeća.

Svih proteklih godina, Upravno vijeće nije imalo primjedbe na rad ravnateljice Krajnik, sudeći barem prema zapisnicima sa sjednica Upravnog vijeća, i to onima koji su javno dostupni, budući da zapisnici unatrag zadnjih nekoliko mjeseci nisu stavljeni na službene stranice Centra. Ipak, prije dva mjeseca odlazi u mirovinu i raspisuje se natječaj za novu ravnateljicu, iako je četverogodišnji mandat ravnateljice završavao u rujnu.

- Natječaj je raspisan budući da je prijašnja ravnateljica, prema propisima, ispunila uvjete za punu starosnu mirovinu, ukazala nam je Mirjana Jambriško, predsjednica Upravnog vijeća Centra, koja je i ravnateljica OŠ Vinica te zamjenica općinskog načelnika iz redova HDZ-a.

I Sibila Krajnik istaknuta je članica varaždinskog HDZ-a, štoviše kandidatkinja za Gradsko vijeće Grada Varaždina na izborima 2017. godine. No, ipak u mirovinu odlazi prije kraja četverogodišnjeg mandata, iako ima primjera ustanova u kojima se nastavlja raditi i nakon stjecanja uvjeta za punu starosnu mirovinu, odnosno do isteka mandata, pogotovo ako ističe u godini umirovljenja.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...