IN MEMORIAM Preminula novinarka Varaždinskih vijesti Anica Jeremić

Marija Barić / Businessin.hr | 15.11.2017. u 14:36h | Objavljeno u Aktualno

Danas, 15. studenog iznenada je preminula novinarka Varaždinskih vijesti Anica Jeremić (4.srpnja 1951. - 15.studeni 2017.).

Kao vrsni kroničar svoga kraja Anica je za dobru priču rado odlazila na teren te bi njezine priče bile pune života i istinske empatije, a pokretala je i poticala u ime redakcije i mnoge humanitarne aktivnosti, jer voljela je ljude i svoj kraj u koji je bila duboko uronjena i svojom životnom pričom.

Živjela je sa suprugom i sinom Ivicom i njegovom obitelji u Majerju, a zasigurno bi i sama htjela istaknuti da kao i mnogi drugi kolege, iz redakcije Varaždinskih vijesti, iako je odlazila u mirovinu, nije rado otišla. Pa kako i bi, ta u njoj je ostvarila čitavu svoju karijeru, počevši od pripravničkih dana pa do zrelog profesionalca.

Osim statusa novinara urednika s nekoliko specijalizacija bila je i glavna urednica Varaždinskih vijesti u nekoliko navrata. Kao profesionalna novinarka bila je konstruktivna u osmišljavanju tema, bilo kroz praćenje lokalnih uprava i samouprava, primjerice županijske skupštine, neke općine i sl. ili svakodnevnoga života malog čovjeka u svome kraju, tema iz područja gospodarstva, zdravstva...

Njezin profesionalni život bio je besprijekoran, iako je u novinarskom poslu to (od)uvijek plovidba između Scile i Haribde, jer objektivnost i istina, moraju biti zastupljeni, bez obzira na političke i druge pritiske, kojih novinarstvo osobito manjih sredina, nikada nije bilo, niti će biti pošteđeno. Bila je članica Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske te Udruge za hospicij.

Anica je nakon umirovljenja napisala i jednu knjigu : „Prvu monografiju Općine Sračinec“, a tom je prigodom zapisala :

Imala sam sreću da sam kroz svoj profesionalni rad novinarke bila svjedokom brojnih događaja s područja općine Sračinec. U pripremi knjige što je pred vama pomogli su mi mnogi mještani Sračinca i Svibovca Podravskog pa svima njima od srca zahvaljujem. Mnogi od njih otvorili su mi svoje domove, počesto i srce i dušu i sa mnom podijelili sjećanja na prošlost ili pak mi pokazali kakvim se sve zanimljivim stvarima i poslovima bave. Do podataka za monografiju, osim na uobičajenim mjestima, dolazila sam i u vašim kuhinjama i dnevnim boravcima, u proizvodnim pogonima lokalnih poduzeća i trgovačkih društava, društvenim domovima, ali i u kafićima pa i u svom minijaturnom Matizu, gdje je također obavljen jedan intervju.

Riječi su to kojima je naša Anica zapravo ukratko ispričala kako je protekao i čitav njezin novinarski radni vijek, jer informacije koje je ona kreirala nisu se mogle pronaći ni na Facebooku ni Linkedinu niti na nekoj od stranica Wikipedije.

Anica je otišla iznenada, u rano jutro i iz mira svoga doma. Oprostila se od ovoga svijeta na rukama najdražeg joj sina kojemu je bila velika inspiracija i uzor. Njezinim je preranim odlaskom izgubila obitelj, zajednica i njezini prijatelji i kolege novinari, ali i čitatelji koji su njezin rad u Varaždinskim vijestima pratili sve do njezina umirovljenja.

Počivala u miru

Marija Barić, Businessin.hr

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci