Ilčić: Naravno da se ne radi o tome da Habijan ne ide u Crkvu

vv | 14.3.2017. u 22:50h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Neću čačkati u način života Damira Habijana iz HDZ-a, ali on svojim načinom života spada na ljevicu i isti je kao i SDP-ovac Kišić, rekao je u emisiji Veto Ladislav Ilčić, predsjednik HRAST-a i kandidat za varaždinskoga gradonačelnika.

Odbio je otkriti na što je točno mislio kada je rekao da je HDZ-ov kandidat za varaždinskoga gradonačelnika nevjerodostojan, odnosno da ne živi prema demokršćanskim načelima.

- Naravno da se ne radi o tome da on ne ide u Crkvu. Varaždinci znaju, rekao je Ilčić.

Na pitanje je li kršćanski osuditi nečiji način života, Ilčić je odgovorio da ne osuđuje Habijana kao čovjeka.

- Kršćanski nikada nije osuditi čovjeka, ali je osuditi ponašanje. Nemam osobno ništa protiv tog čovjeka. Svaki čovjek bira hoće li živjeti u skladu s kršćanskim vrijednostima ili ne. Neću nikome ništa nametati, određivati ili sugerirati. No, potpuno je nevjerodostojno kada je netko u stranci koja se poziva na kršćanske vrijednosti, a živi potpuno suprotno. Ja jednostavno imam pravo reći zašto ja njega ne podržavam, i ako smatram da je nevjerodostojan ja ću reći da je nevjerodostojan – rekao je Ilčić na televiziji N1.

Ilčić smatra da se u Hrvatskoj mora razvijati tolerancija u kojoj će živjeti ljudi različitih svjetonazora.

- Na poslu imam ljude koji nisu u braku, imam prijatelje homoseksualce i s njima se družim. To meni ne predstavlja problem.Naravno da naše prijateljstvo nije toliko duboko kao s onima s kojima dijelim veći broj vrijednosti.  Ali moramo imati pluralnost – rekao je Ilčić.
Priznao je kako je njegov savjetnički angažman bio nadomjestak tome što nije bio na listi HDZ-a za Sabor.
- Bez HDZ-a ne bi bili u Saboru, ali HDZ nije neki Djed Mraz da okolo po Hrvatskoj dijeli glasove. HDZ jest procijenio da bi sa mnom dobili manje glasova. Tražili su me na taj način da ne idem na listu i ja sam to prihvatio iako sam mogao reći da ne idemo s njima. Žrtvovao sam svoj saborski mandat i tada smo govorili da bi poslije imao neku funkciju u izvršnoj vlasti – rekao je Ilčić

Označeno u