Hoće li se Milorad Batinić kandidirati za predsjednika stranke HNS?

Varaždinske vijesti | 12.11.2020. u 15:15h | Objavljeno u Aktualno

- U ovom trenutnu ne mogu ni potvrditi ni demantirati – rekao je Milorad Batinić gradonačelnik Ivanca na upit hoće li se kandidirati za predsjednika stranke HNS.

Unutarstranački izbori održat će se u prosincu, a prema pisanjima nekih medija sadašnji predsjednik stranke Predrag Štromar neće se kandidirati.

- Središnji odbor je donio odluku i unutarstranački izbori su u prosincu. To su redovni izbori koji uvijek slijede nakon parlamentalnih – rekao je Batinić.

Na pitanje da se nagađa o nekoj suradnji ili spajanju s Reformistima te kako on gleda na tu mogućnost je rekao da je to stvar stranačkih tijela, a ne pojedinca.

- Što se tiče koalicije i suradnje s bilo kojom strankom, znači tijela HNS-a prije svega središnji odbor donosi odluku o tome, to uopće nije tema. Suradnja na lokalnim izborima prepuštena je svakoj podružnici da saam procijeni, ali u suglasju sa županijskom organizacijom, a što se tiče ideje objedinjavanja građansko-liberalnih stranaka, ta ideja postoji već više od tri godine, koliko ja znam, čaki i dulje – rekao je Batinić, dodajući da je to stvar na stranačkim tijelima, a ne na pojedincu.

- Pisalo se i o tome da postoji sukob između mene i Štromara, ali to je neistina – nadovezao se Batinić, navodeći da je to notorna laž i očito su počela neka podmetanja.

- To su nečije želje i kombinatorike. Naime sa svima sam si dobar. Predsjednik HNS-a Štromar i ja trebamo se uskoro naći na kavi kada njemu obaveze dozvole - zaključio je Batinić.