HNS, SDP i HSU potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u općini Trnovec Bartolovečki Foto: Krešimir Đurić

HNS, SDP i HSU potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u općini Trnovec Bartolovečki

| 31.3.2017. u 13:59h | Objavljeno u Aktualno

Kraj potoka Zbel u Trnovcu je danas potpisan sporazum o zajedničkom izlasku na izbore koalicije HNS-SDP-HSU za Općinsko vijeće općine Trnovec Bartolovečki te je prestavljen zajednički kandidat za načelnika općine iz redova HNS-a - aktualni načelnik Zvonko Šamec.

Sporazum su potpisali v.d. predsjednik Podružnice HNS-a općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec, predsjednik općinske organizacije SDP-a općine Trnovec Bartolovečki Mario Milak i predsjednik Podružnice HSU-a općine Trnovec Bartolovečki Slavko Višnjić, a prisustvovali su i predsjednik Županijske organizacije HNS-a i župan Predrag Štromar, predsjednik Županijske organizacije SDP-a i saborski zastupnik Mario Habek te predsjednik Županijske organizacije HSU-a Milan Škvorc, kao i dožupan Alan Košić.

Zvonko Šamec zahvalio je članovima koalicijskim partnerima na podršci u kandidaturi za načelnika te istaknuo da su u proteklom mandatu ispunili sve ono što su i obećali građanima prije četiri godine.

- Najveći projekt je bio kanalizacijski sustav u naselju Trnovec koji smo gotovo završili, a ostalo je još samo nekoliko ulica. Obećali smo da ćemo povećati broj stipendista te smo sa 16 došli na 43 općinska stipendista. Studente nagrađujemo za izvrsnost i svi koji imaju prosjek ocjena veći od 4,0 dobivaju općinsku stipendiju. Drago nam je da imamo puno takvih studenata, ove godine 14. Ravnomjerno smo radili na razvoju infrastrukture u cijeloj općini. Obnovili smo velik dio niskonaponske mreže i javne rasvjete u svima naseljima od Zamlake do Trnovca. Preko sredstava Ministarstva gospodarstva za energetsku obnovu obnovili smo svih 11 objekata na području općine, ali najviše smo ulagali u budućnost naše općine, a to je predškola, škola, to su naši stipendisti - naglasio je Šamec i dodao kako nisu zaboravili ni na svoje umirovljenike, koji svake godine dobivaju jednokratnu pomoć od 150 kuna uoči Nove godine.

- Puno ulažemo u sport u općini, u rad kulturno-umjetničkih društava, a naročito sam ponosan što na području cijele naše općine imamo dvije osnovne škole koje postižu vrhunske rezultate na svim natjecanjima, što znači da ravnateljice izvanredno rade svoj posao - rekao je Šamec.

- Oko 50 milijuna kuna uloženo je u općinu Trnovec Bartolovečki u protekle četiri godine, to su velika sredstva i zahvaljujem svima koji su ulagali na području općine, od Varkoma i Hrvatskih voda do Županijske uprave za ceste i Hrvatskih cesta. Od Ministarstva gospodarstva dobili smo sredstva za energetsku obnovu objekata, od Ministarstva graditeljstva za obnovu igrališta, zajedno s Čistoćom smo nabavili komunalnu opremu, čime smo podigli ekološki standard u našoj općini. Ulagao je i HEP i mnogi drugi, a sva ta ulaganja ne bi bila moguća bez kvalitno pripremljenih projekata i tima s kojim sam radio protekle četiri godine - istaknuo je i dodao kako i za naredno razdoblje psotoje veliki planovi.

- Imamo još puno projekata koje moramo završiti. Nakon završetka kanalizacijskog sustava u Trnovcu ide obnova 14 ulica, s tim da realizacija tog projekta počinje već ove godine, u Branimirovoj i Ulici Široke ledine. Slijedi i nastavak rekonstrukcije niskonaponske mreže i javne rasvjete, te nova trafostanica u Šemovcu. Prioritet će nam i dalje biti naši mladi te ćemo nastaviti ulaganja u škole i dječji vrtić, kao i u stipendije – rekao je Šamec te podsjetio kako je uvedena naknada za novorođene 2.000 kune. Napomenuo je i kako naknada za prvorođene ostaje 2.000 kuna, dok će se za svako drugo dijete ta naknada povećavati za 500 kuna.

- Imamo puno ideja te ćemo uskoro objaviti program rada za sljedeće četiri godine, a i dalje će nam na prvom mjestu biti ulaganje u budućnost. Bez ulaganja u budućnost nema ni opstanka na ovom području, a budućnost su upravo naši mladi - zaključio je Šamec.

Članovima općinskih organizacija HNS-a, SDP-a i HSU-a na potpisanom je koalicijskom sporazumu čestitao i župan Predrag Štromar.

- Čestitam vam što ujedinjeno idete u daljnju izgradnju bolje budućnosti općine Trnovec i svih njenih stanovnika. U zadnje četiri godine Trnovec Bartolovečki se nevjerojatno promijenio i to na bolje, počevši od komunalne infrastrukture, što je vidljivo u svakoj ulici i naselju u općini. Općina jako dobro surađuje sa Županijom i sve projekte radimo na dobrobit građana, koji to prepoznaju i zadovoljni su – rekao je Štromar te posebno istaknuo važnost ulaganja u mlade, a to je Općina Trnovec Bartolovečki, naglasio je Štromar, itekako prepoznala.