Habijan: Došlo je vrijeme da biramo osobe koje nisu doprinijele ovakvom stanju u gradu

N.P. | 19.5.2017. u 13:20h | Objavljeno u Aktualno

Danas je održana konferencija za novinare koju je održao kandidat za gradonačelnika Damir Habijan, zajedno sa svojim kandidatima za zamjenike, Denisom Čupićem i Sanjom Zember te kandidatom za Gradsko vijeće grada Varaždina, Vjeranom Strahonjom.

Povod presice bilo je da se još jednom napravi presjek svega što su oni govorili i napravili u protekla gotovo tri mjeseca.

- Prije godinu dana kada sam preuzeo vođenje gradskog HDZ-a, rekao sam da našim gradom proteklih godina vlada ozračje apatije i depresije, koja je rezultat loših politika koje su upravljale našim gradom u proteklih desetak godina - rekao je kandidat za gradonačelnika Damir Habijan.

Smatra da je njihov program kojega su predstavili u protekla tri mjeseca realan, održiv i razvojan program a ne samo skup lijepih želja i obećanja.

- Program nudi jasnu viziju i smjer razvoja našeg grada. U njemu su detektirani svi problemi grada, ali su ponuđena i konkretna rješenja. Mi smo od početka bili iskreni i realni - napomenuo je Habijan.

Podsjetimo, u programu Damira Habijana stoji da prioritet mora biti obrazovanje u sinergiji s gospodarskim programom. Varaždin u narednom razdoblju mora postati sveučilišni centar s 8 tisuća studenata i novim urbanim kampusom. Nužna je energetska obnova dječjih vrtića te hitna adaptacija vrtića u Koprivničkoj ulici na kojoj se još uvijek nalaze azbestne ploče. Podjela ustanove Dječji vrtić Varaždin uvjet je za izgradnju novih vrtića u Donjem Kućanu i Hrašćici.

Žele stvoriti uvjete da Varaždinke i Varaždinci imaju veće plaće koje će im omogućiti kvalitetan i dostojan život. Smatraju da Opća bolnica Varaždin mora dobiti status regionalne bolnice u kojoj će građani imati kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu skrb. Mora se ustrojiti Gradska uprava da bude servis građanima a ne svrha sama sebi.

Habijan je naveo neke od problema u gradu ali i njihova rješenja koja su ponudili posljednja tri mjeseca. Naveo je da će poticati domaće proizvođače i omogućiti im da svoje proizvode plasiraju Varaždincima. Uhvatit će se u koštac s problemom vandalizma koji šteti slici grada grafitima i uništavanjem pročelja. Upozorili su i predstavili prijedlog odluke o ograničavanju vožnje biciklima centrom grada. Razgovarali su s Ministrom državne imovine Goranom Marićem pri čemu im je ministar dao podršku kod provođenja realnih i razvijenih projekata na nekretninama u vlasništvu države.

Habijan smatra kako će njihovim prijedlozima i rješenjima u potpunosti riješiti problem kućanske rampe koja građanima onemogućava neometano kretanje u prometu i žele poticati pokretanje OPG-ova kao tradicijskih kultura na ovom području te pomoći postojećim gospodarstvima da i dalje odlično rade. Uz to, žele riješiti problem bala, i to u suradnji s Vladom.

- Kao osoba koja živi i radi u ovom gradu i želi nastaviti živjeti i raditi u njemu, smatram da je došlo vrijeme da biramo osobe koje nisu svojim odlukama ili nečinjenjem doprinijele ovakvom stanju u gradu - zaključio je Habijan.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci