Grad Varaždin zapošljava: traže pravnog referenta

D.P./Varaždinske vijesti | 23.3.2017. u 09:13h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na mrežnim stranicama Grada Varaždina objavljen je natječaj za radno mjesto višeg pravnog referenta za javna davanja i poreze u Upravnom odjelu za komunal.

Rok za prijave je 21. ožujka, a traži se izvršitelj na određeno vrijeme zbog poslova čiji se opseg privremeno povećao. S obzirom na to kako je u Gradu na snazi privremeno financiranje, a zakonodavac je propisao da se za vrijeme privremenog financiranja ne smije povećati broj zaposlenih, od Grada smo zatražili obrazloženje.

- S obzirom na to, napominjemo da je na dan 31. prosinca 2016. godine u Gradu bilo zaposleno 112 zaposlenika, a sada radi dvoje manje, dakle 110. Osim toga, na navedenom radnom mjestu zaposlena je osoba na određeno od 1. svibnja 2015. godine i to zbog povećanog obima poslova proizašlih iz spuštanja pojedinih zakonskih ovlasti s državne na lokalnu razinu uprave. Kako ne postoji mogućnost preraspodjele tih poslova objavljen je oglas za zapošljavanje na određeno. Zakonom o proračunu propisano je da se privremeno financiranje obavlja razmjerno rashodima izvršenim u istom razdoblju prethodne godine, a najviše do jedne četvrtine ukupno izvršenih rashoda bez izdataka. To znači da nije točno da rashodi za plaće ne smiju premašivati iznos iz 2015. godine, već svi rashodi ne smiju prijeći propisani iznos što će Grad u potpunosti ispoštovati - poručili su iz Vijećnice.

Označeno u