Grad Varaždin: Traje javno savjetovanje za nacrt Odluke o donošenju plana rasvjete

vv | 29.3.2024. u 10:46h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 29. ožujka do 28. travnja 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o donošenju Plana rasvjete Grada Varaždina.

Prema Zakonu o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja, Grad Varaždin obvezan je izraditi Plan rasvjete za svoje administrativno područje. Regionalna energetska agencija Sjever je u suradnji s Upravnim odjelom za gradnju i komunalno gospodarstvo Grada Varaždina izradila navedeni dokument, usklađen sa svim relevantnim zakonima, propisima te s postojećim prostornim i urbanističkim planovima. Pravilnikom o zonama rasvijetljenosti, dopuštenim vrijednostima osvjetljenja i načinima upravljanja rasvjetnim sustavima propisana su detaljna pravila o zonama rasvijetljenosti, dopuštenim vrijednostima osvjetljenja i načinima upravljanja rasvjetnim sustavima, dok su sadržaj, format i način dostave plana rasvjete propisani Pravilnikom o sadržaju, formatu i načinu izrade plana rasvjete i akcijskog plana gradnje i/ili rekonstrukcije vanjske rasvjete. U skladu s lokalnim i regionalnim planovima te strateškim dokumentima, Grad Varaždin je istaknuo važnost povećanja energetske učinkovitosti kroz rekonstrukciju postojeće javne rasvjete, dok istovremeno stavlja naglasak na održivi razvoj grada.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 33.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 28. travnja 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12, 42000 Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o donošenju Plana rasvjete Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..