Grad Varaždin mogao bi dobiti oko 18.000 kvadrata od T&H Investa

| 22.5.2019. u 09:45h | Objavljeno u Aktualno

Davanje suglasnosti na sklapanje nagodbe između grada Varaždina i T&H Investa u vezi sporova proizašlih iz Ugovora o kupoprodaji i zamjeni nekretnina iz svibnja 2009. godine, točka je o kojoj bi trebali odlučivati varaždinski gradski vijećnici na Gradskom vijeću sazivanom u ponedjeljak, a već, očekivano, izaziva kontroverze i oprečna stajališta.

Naime, iako još nije poznat sadržaj nagodbe, odnosno njezino obrazloženje, predsjednik Gradskog vijeća i čelnik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan ukazuje da je spomenuti ugovor, odnosno kupoprodaja i zamjena zemljišta predmet kaznenog postupka, kao i parničnog postupaka za utvrđenje ništetnosti pa bi “teško mogao podržati nagodbu, ako je to ono što se čini da jest”.

Nasuprot tome, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok ne samo da ne vidi ništa sporno u ovoj nagodbi koja će uskoro biti javno objavljena s obrazloženjem, već vidi i korist za Grad Varaždin.

-Već više od sedam godina traju što kazneni, što civilni sporovi proizašli iz Ugovora o kupoprodaji i zamjeni nekretnina iz svibnja 2009. godina. I bivša je gradska vlast, umjesto vođenja postupaka, pokušavala postići dogovor te je stoga htjela C.I.O.S. MBO-u ustupiti zemljište na kojem je MBO postrojenje. Nasuprot tome, Grad Varaždin je sada u prilici da od T&H Investa dobije oko 18 tisuća kvadrata zemljišta u Brezju, čija vrijednost prelazi iznos za koji USKOK tvrdi da je oštećen Grada, a koja još nije pravomoćno utvrđena, ukazuje Čehok.

Uz to, kako naglašava, stvaraju se preduvjeti za dva značajna infrastrukturna zahvata, od kojih jedan jedan traže građani Jalkovca i Biškupca  te svi poduzetnici iz zone Jalkovec više od deset godina, odnosno još od 2008. godine.

-Postizanjem nagodbe, konačno se stvara mogućnost za proboj ceste, odnosno novog izlaza na jugoistočnu zaobilaznicu iz jalkovečke Poduzetničke zone, što je nešto što građani Biškupca i Jalkovca, kao i tamošnji poduzetnici, priželjkuju već godinama, ali isto tako za cestu u Brezju, koja danas djelomice prolazi zemljištem T&H Investa, ukazuje varaždinski gradonačelnik u vezi prijedloga nagodbe koji usuglašavaju tri odvjetnička tima.