FOTO U B. Humu otvorena nova hala tvrtke Wamgroup, vrijednosti 10 milijuna eura, gdje će se zaposliti 30-tak ljudi

| 9.6.2022. u 15:15h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Brezničkom Humu danas je u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika tvrtka Wamgroup otvorila novu halu, koja se prostire na 6500 četvornih metara.

Halu su simboličnim rezanjem vrpce otvorili varaždinski župan Anđelko Stričak i vlasnik tvrtke Wamgroup Vainer Marchesini.

Uz vlasnika tvrtke i varaždinskog župana, na svečanosti otvorenja nove hale govorili su i generalni direktor Wamgroupe Bojan Hrabar, veleposlanik Republike Italije u Republici Hrvatskoj Pierfrancesco Sacco i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Nataša Mikuš Žigman, ujedno i izaslanica predsjednika hrvatske Vlade.

Kompanija Wamgroup osnovana je u Modeni u Italiji 1968. godine. Zahvaljujući vizionarskoj upravljačkoj politici te visokoj kvaliteti rada, od tada pa do danas, Wamgroup se prometnuo u svjetskog lidera u proizvodnji pužnih
transportera te se učvrstio na poziciji najistaknutijih kompanija u području opreme za rukovanje i obradu rasutih tvari.

Wamgroup, danas zapošljava oko 2.100 ljudi na više od 60 lokacija u 40 zemalja svijeta, a u Italiji se nalazi samo sjedište cijele grupacije.

U Brezničkom Humu Wamgroup je prisutan od 2001. godine. Trenutno broji oko 100 zaposlenih. S obzirom na novu proizvodnu halu od 6500 četvornih metara, u koju je uloženo oko 10 milijuna eura, ovdje će biti otvoreno dodatnih oko 30- tak novih radnih mjesta kroz naredne tri godine.

Sveobuhvatan asortiman proizvoda kompanije uključuje opremu za rukovanje i preradu rasutih tvari, filtriranje prašine, pročišćavanje otpadnih voda i opreme za proizvodnju obnovljive energije.

Wamgroup ima za cilj proizvesti tržišno orijentirana rješenja pretvarajući ih u standard prilagođen korisniku te posebno prilagođen različitim industrijama. Industrijska kvaliteta i izvrstan omjer cijene i učinkovitosti čine opremu
Wamgroup idealnim izborom za projektne inženjere i pružaju kupcima diljem svijeta najbolju ponudu na tržištu -- value for money.

WAM-ova predanost istraživanju i razvoju temelj su široke palete proizvoda uvijek iznova vode do razvoja visoko inovativne opreme iz standardiziranih modularnih komponenti.

Globalno upravljanje kvalitetom daje WAMGROUP-ovim kupcima sigurnost da je njihova oprema provjerena i testirana u svakoj fazi proizvodnog procesa.

Kao poduzeće koje je poznato i po svom društveno odgovornom poslovanju, tvrtka Wamgroup uručila je donaciju Vatrogasnoj postrojbi DVD-a Breznički Hum, kao podršku za hvale vrijedan rad.

Donaciju je predsjedniku Vatrogasne postrojbe DVD-a Breznički Hum Stjepanu Jakopčiću uručio generalni direktor Bojan Hrabar.