FOTO Prosvjedni skup SDP-a Varaždinske županije na Kazališnom trgu u Varaždinu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Prosvjedni skup SDP-a Varaždinske županije na Kazališnom trgu u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 23.3.2024. u 11:50h | Objavljeno u Aktualno

Pod geslom "Dosta je!" u Varaždinu je u subotu održan prosvjedni skup koalicije Rijeke pravde koju predvodi SDP. Riječi ohrabrenja i nade okupljenima na Kazališnom trgu uputila je domaćica, saborska zastupnica i predsjednica SDP -a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora.

 " Mi na sjeveru smo mirni i radišni ljudi. Ali mnoge kapi su prelile času. Rijeke su se prelile i potopit će ogrezle u kriminalu. Rijeke pravde dolaze, kakve nam darove donose?! Najveći dar bit će nam odlazak ove korumpirane vlasti", naglasila je Antolić Vupora u vrlo nadahnutom govoru. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki pozvao je sve da izađu na izbore 17. travnja i kažu "ne" HDZ - ovoj vlasti.

 Potpredsjednik SDP - a Siniša Hajdaš Dončić u žestokom je govoru pojasnio zašto Zoran Milanović nije dao ostavku na mjesto predsjednika Republike.

 " Nije ovi Švedska gdje je uljuđena vlast. Ovo nije Bundesliga, ovo je HNL. Tu se laže i krade", rekao je Hajdaš.

 Na skup su između ostalh došli i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković, direktor Varkoma Bruno Ister i zagorski župan Željko Kolar.