DOZNAJEMO Zaposlenici Coning-Inga od svibnja bez plaće, sindikat podnio kaznenu prijavu

| 13.11.2017. u 17:20h | Objavljeno u Aktualno

Radnici tvrtke Coning-Ing, njih 11, već od svibnja ove godine nisu dobili plaću. O tome nas je obavijestio Mladen Zemljić, regionalni povjerenik Sindikata graditeljstva Hrvatske.

- Razgovarali smo s Upravom i dobili obećanje da će nam se povratno javiti, no već dva tjedna od njih nema ni glasa. Radnicima je već šesta plaća došla na naplatu i to je prešlo svaku mjeru - kazao je Zemljić, koji je zbog neisplate plaća u petak podnio i kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu.

Kako pojašnjava Zemljić, radnici su u tvrtku Coning-Ing prebačeni iz tvrtke Coning, čiji je osnivač tvrtka Coning Alfa. I dok je Coning Alfa u stečaju, Coning je već tri puta izbjegao otvaranje stečajnog postupka. Ipak, u stečaju bi mogla završiti tvrtka Coning-Ing.

Dogodi li se to, Zemljić upozorava da će radnici ostati bez ičega. -

Prošle godine su prebacili sve ljude iz Coninga u Coning-Ing. S obzirom na to kako ta firma nema nikakvu imovinu niti ništa, već je sve u Coningu, ako Coning-Ing završi u stečaju radnici se neće moći naplatiti. Rekli su im da će biti bolje, a zapravo su ih prešli - kaže Zemljić...

Opširnije o događanjima u Coning-Ingu, ali i Coningu i Coning Alfi čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u