Do kraja sljedećeg tjedna ide natječaj za POS stanove u novom naselju iza Konzuma kod groblja

MGA | 19.3.2024. u 16:40h | Objavljeno u Aktualno

Do kraja sljedećeg tjedna objavit će se natječaj za listu kandidata za POS stanove u novom naselju u Ulici Ivana Nepomuka Petrovića, iza Konzuma kod groblja, najavio je gradonačelnik Neven Bosilj na današnjem aktualcu varaždinskog Gradskog vijeća.

- Mladi, javite se. Prva je zgrada pred dobivanjem građevinske dozvole te će u njoj biti 30 stanova. Niti jedan stan do sada nije prodan. Čim se dobije građevinska, raspisat će se natječaj za izvođača i na proljeće kreće izgradnja te će se paralelno projektirati druga zgrada. Cijena će biti 1480 eura po kvadratu, natječaj je namijenjen našim mladim sugrađanima i pogledajte uvjete - pozvao je gradonačelnik.

Također je najavio prijedlog kupovine zemljišta u Grabanicama kako bi se prometno uredio taj dio grada. 

- Čim se izglasa kupovina tog zemljišta, idemo u ugradnju polupodzemnih spremnika i uređenje Grabanica. Tako da će se i u taj kvart uložiti i ne može se reći da bilo kome pogodujemo ili "odgodujemo" jer je jedan od investitora u tom dijelu grada tvrtka Marlex - rekao je Bosilj koji je u nastavku sjednice predložio da se s dnevnog reda skine točka vezano za otkup zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje. Riječ je o zemljištu koje je Gradu ponuđeno temeljem prava prvokupa te je Grad na to pristao po cijeni od milijun eura, ali je vlasnik, tvrtka Mancando sa sjedištem u Zagrebu odustala od prodaje, obrazložio je Bosilj zašto se odustaje od kupnje.

Gradonačelnik je također, govoreći o rebalansu proračuna, najavio i spremnost da Grad otkupi dio nekretnina u sklopu Varteksova kompleksa. Rekao je da se sastao s novom Upravom Varteksa te bi otkup nekretnine od strane Grada bio i svojevrsni vid pomoći varaždinskoj tekstilnoj industriji koja je u teškoj situaciji. Prije otkupa nekretnine, potrebno je s maknuti sve terete i zadužnice.