D. Bilić o odluci ŽIK-a: "Prihvaćam ju kao još jednu mrlju na obrazu SDP-a"

J.Š./Varaždinske vijesti | 20.6.2018. u 20:01h | Objavljeno u Aktualno

Budući da se danas održao sastanak Županijske izborne komisije (ŽIK) zbog prigovora na nepravilnosti u izbornom procesu, kandidat za predsjednika SDP-a Varaždinske županije Dubravko Bilić obratio se priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

Danas, 20. lipnja u 16.30 sati Županijska izborna komisija (ŽIK) održala je sastanak na kojem je donesena odluka o uloženom prigovoru na izborni proces. U nedjelju održani unutarstranački izbori u SDP-u, kao što vam je poznato, protekli su s mnogo nepravilnosti, nelogičnosti i nekorektnih poteza za koje smatram kako im nije mjesto u SDP-u. Upravo zato podnio sam prigovor ŽIK-u temeljem kojeg sam tražio i da se izbori u Varaždinu, Cestici, Voći, Visokom, Vinici i Breznici ponište i da u tim organizacijama ponovimo izbore zbog niza objektivnih nepravilnosti.

Županijska izborna komisija danas je preglasavanjem odlučila kako prigovor nije osnovan te slijedom toga nije usvojen. Iako se s navedenom odlukom ne mogu složiti iz već ranije iznesenih razloga, prihvaćam ju kao još jednu mrlju na obrazu SDP-a.

Duboko razočaran ovakvim stanjem u društvu kojem pripadam i kojeg godinama gradim čestitam svim članicama i članovima SDP-a na novom vodstvu te svim kolegicama i kolegama koji su izabrani u tijela Županijske organizacije. Pred njima je teška zadaća vraćanja poštenja i pravičnosti u SDP. Meni ostaje da i dalje radim najbolje kako znam za najbolji Ludbreg i Hrvatsku dostojnu svih njenih građanki i građana.

Medijima zahvaljujem na korektnom i nepristranom praćenju izbornog procesa te se nadam i daljnjoj korektnoj suradnji.

Srdačno vas pozdravljam!

Dubravko Bilić

Označeno u