Čistoća odbila platiti hitni odvoz Piškornici za 300 tona otpada iz pretovarne stanice?!

VV | 13.7.2021. u 14:49h | Objavljeno u Aktualno

Kao što se očekivalo, otpad je još jednom bila glavna tema današnjeg aktualnog sata. Od Zlatana Avara, Damira Habijana, Ivana Čehok, Marija Lešine i drugih vijećnika stizala su pitanja oko otpada i oko toga kako se rješava situacija vezano uz zbrinjavanja otpada kao i gdje se trenutno pretovaruje otpad s obzirom da je pretovarna stanica u Poljani Biškupeškoj zatvorena.

Tu je aktualni gradonačelnik iznio novu informaciju vezano za direktora Čistoće, Davora Skroze, a to je da je nakon što su gradonačelnik Neven Bosilj i župan Anđelko Stričak dogovorili hitan odvoz 300 tona miješanog komunalnog otpada iz pretovarne stanice Poljane Biškupečke, odbio platio račun za odvoz otpada Piškornici u oćini Koprivnički Ivanec gdje se dio otpada odvozio.

- Jučer sam dobio izvod od nekoliko župana koji su osnivači Piškornice, da tako dugo dok je ova uprava Čistoće ne žele poslovati sa Čistoćom i Gradom jer je uspjela bojkotirati sve mjere koje smo napravili i prijavili su svakakve prijave. Vrhunac je bio prošli tjedan kada je Čistoća odbila platiti račun jer osporava račun - rekao je Bosilj.

Ipak, vijećnik Mario Lešina je objasnio da nije istina da nije plaćen račun zato jer je to odbio direktor, već zato jer je račun krivo fakturiran.

- Što se tiče Čistoće, faktura koju ne žele platiti nije platio jer je krivo fakturirano. Da to direktor Skroza plati, bio bi u prekršaju. Nisam čuo odgovor na pitanje zašto se nije postupilo na njegovim napucima 11. lipnja - objasnio je Lešina.

Nezadovoljan je bio i bivši gradonačelnik Ivan Čehok odgovorima o Poljani Biškupečkoj  s upitom oko toga tko je odlučio da se 700 tona otpada, koje se trenutno nalaze prema informacijama bivšeg gradonačelnika, tamo istovari te gdje se trenutno pretovaruje miješani komunalni otpad ako se ne vozi izravno na odlagalište u Davoru, prema neslužbenim informacijama.

- Gdje se otpad pretovaruje danas. To građani Varaždina ne znaju. Zašto se niste javili građanima Poljane Biškupečke? 30 dana se niste građanima javili i objasnili zašto se danas pretovaruje u samome gradu - rekao je Čehok i također opovrgnuo tvrdnje Bosilja da direktor Skroza nikada nije namjeravao ugovoriti odlaganje otpada u Piškornici.

- Kada vam se nitko ne javi na poziv javne nabave, mogu se sklopiti direktni ugovori. Čistoća to nije htjela napraviti i zbog toga je osigurala samo kapacitete taman do početka lipnja i nakon toga imamo problem koji imamo - rekao je Bosilj.

- S obzirom da govorite neistine, mi ćemo sutra objaviti mail od 11. siječnja gdje je direktor Čistoće poslao mail upita Piškornici da se zanima za usluge odlaganja otpada. Znači morat će se dizati kaznene prijave, ne mi, već Budimo grad jer znamo kako su oni tanke kože - rekao je Čehok.