Čehok poručio mještanima Gojanca da ne plaćaju uplatnice za uređenje groblja u Vidovcu

| 3.9.2019. u 14:32h | Objavljeno u Aktualno

Saga oko nedoumica vezanih za to tko je sve dužan ulagati u uređenje groblja u Vidovcu ovih je dana dobila svoj nastavak.

Na adrese mještana prigradskog naselja Gojanec pristigle su uplatnice iz Vidovca kojima Općina nastoji dio troškova za uređenje vidovečkog groblja prebaciti na mještane tog prigradskog naselja.

Naime, Gojanec je nekada pripadao Općini Vidovec ali je još 90-ih postao dio Grada Varaždina no mještani i dalje pripadaju Župi Vidovec i za pokope koriste groblje u Vidovcu.

Krenuvši u proširenje groblja i uređenje parkirališta na groblja u Vidovcu, Općina je tražila od Grada Varaždina da manjim dijelom sudjeluje u sufinanciranju tih investicija, ali, kako tvrde, iz Grada nisu dobili nikakav odgovor. Na istu su temu pokušali s gradskim ocima komunicirati i iz Mjesnog odbora Gojanec, ali ni oni nisu dobili nikakav odgovor iz Grada, tvrde u Vidovcu.

Tako da su sada mještanima Gojanca stigle uplatnice za proširenje mjesnog groblja i uređenje parkirališta u Vidovcu.

Na cijelu priču danas se na javnom kolegiju gradonačelnika osvrnuo Ivan Čehok za kojega je cijela situacija apsurdna jer smatra da svaka jedinica lokalne samouprave takve investicije treba financirati sama, a da se svatko može pokapati gdje želi.

- To je potpuno nezakonito i bez osnove. Odgovorit ćemo im dopisom i mještani Gojanca će poslati pritužbi kako bi se otklonila mogućnost ovrhe. I molim kolegu da to više ne radi jer bi to moglo izazvati tragi-komične posljedice. I kod nas na Gradskom groblju u Varaždinu zakapuju se ljudi iz Međimurja, Koprivnice i drugih gradova. Pa ne mora se živjeti negdje da biste se zakopali na tom groblju, nismo više u feudalnom dobu, da se moraš zakopati tamo gdje živiš. Mještani Gojanca mogu se zakopati bilo gdje u Hrvatskoj, a Općina parkiralište mora izgraditi za sebe, a ne za buduće mrtve. Mislim da je to jako neozbiljno i molim načelnika da odustane od takvih dopisa - poručio je Čehok mještanima Gojanca i načelniku Općine Vidovec Bruni Hraniću.