Čehok: Neosnovano naplaćena sredstva od Termoplina riješit ćemo mirnim putem

| 30.1.2018. u 08:40h | Objavljeno u Aktualno

Svega šest mjeseci nakon što je na prvoj radnoj sjednici u lipnju aktualna gradska vlast vijećnicima predložila donošenje zaključka o pokretanju postupka povrata neosnovano naplaćenih sredstava od Termoplina, vijećnicima će na današnjoj sjednici Gradskog vijeća predložiti da se on stavi izvan snage.

I to po hitnom postupku.

Razlog hitnosti je, navodi se u obrazloženju, sadržan u činjenici da su se sve strane potpisnice zaključenih ugovora o opskrbi plinom, odnosno s jedne strane Grad Varaždin i ustanove, odnosno tvrtke u njegovom vlasništvu i s druge strane, Termoplin, usuglasile oko mirnog rješenja ovog pitanja i nastavka pregovora „oko načina reparacije iznosa naplaćenih po osnovi sklopljenih ugovora, ako se utvrdi da su oni neosnovano uvećani od Termoplina“.

- S obzirom na iskazanu spremnost svih uključenih strana da se ovo pitanje riješi mirnim putem, kao i na činjenicu da bi ostvarivanje prava protiv tvrtke u njegovom većinskom vlasništvu sudskim putem, odnosno prisilno, za Grad trebalo predstavljati krajnje sredstva za rješavanje ovog pitanja zaključak od 20. lipnja valja staviti izvan snage - stoji u obrazloženju prijedloga koji potpisuje gradonačelnik Ivan Čehok.

Inače, upravo su na činjenicu da spomenuti zaključak valja staviti izvan snage tijekom jučerašnje pressice ukazali i SDP-ovi Miroslav Marković i Neven Bosilj, a prijedlog je, slučajno ili ne, baš jučer po hitnom postupku stavljen na dnevni red sjednice vijeća koja počinje danas u 15 sati.

Označeno u