Čačić kod Stankovića: Iz HNS-a su me izbacili ljude koje sam izvukao iz ničega

| 13.1.2019. u 16:55h | Objavljeno u Aktualno

Gost današnje emisije Nedjeljom u 2 bio je varaždinski župan i predsjednik Narodne stranke - Reformista Radimir Čačić. 

U razgovoru s voditeljem Aleksandrom Stankovićem govorio je o odlasku zastupnika svoje stranke iz Bandićeva kluba, ali i o vlastitom izbacivanju iz HNS-a.

Na pitanje voditelja zašto je uopće na izbore izlazio s Bandićem, odgovorio je da su tada tražili partnere na centru, a rast Živog zida i Mosta činio im se riskantan.

- U trenutku kad su u klub nahrlili ljudi koji su direktno ukrali političku volju građana, iz SDP-a i HNS-a, tada nam je to postalo neprihvatljivo - pojasnio je Čačić razloge izlaska reformista iz saborskog kluba Milana Bandića dodajući pritom kako vjeruje da su zastupnici koji su prebjegli Bandiću na neki način potkupljeni.

Za izbacivanje iz HNS-a rekao je da ga nije poljuljalo ali da ga je razočaralo i prizemljilo dodavši da je riječ o ljudima "koje je izvukao iz ničega te da su mu iz vlastitih ambicija zabili nož u leđa, što on nikome ne bi napravio".

Na Stankovićevo pitanje o podršci Kolindi Grabar Kitarović rekao je da joj na sljedećim predsjedničkim izborima nikako neće dati podršku, dok bi podržao kandidaturu Zorana Milanovića za predsjednika.

Govoreći o obračunu premijera Andreja Plenkovića s desnicom te o tajnim službama i sprezi mafije i političkog podzemlja, rekao je da mu je "jednom došao njihov predstavnik i poručio da će dobiti metak u čelo ako ne promijeni retoriku".

U tom kontekstu smatra da je najveći krimen predsjednice upravo taj što je "tako strastveno željela maknuti Lozančića, koji je došao kao čovjek koji nema veze s tom kaljužom, te nije ni SDP-ov niti HDZ-ov".

O prijetnji je, kaže, pismeno obavijestio premijera, predsjednika Sabora i Vrhovnog suda. 

- Ni premijer niti predsjednik Sabora nisu ni trepnuli, ali mi je Olujić odgovorio i o tome se poslije otvorila istraga - kaže Čačić.

Označeno u