Bosilj: "Ravnatelji su tražili dvije smjene, pa neka onda preuzmu i odgovornost" Foto: Krešimir Đurić

Bosilj: "Ravnatelji su tražili dvije smjene, pa neka onda preuzmu i odgovornost"

VV | 6.9.2021. u 11:13h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj prvog dana nastave bio je u II. OŠ Varaždin, gdje je prvašićima podijelio prsluke za sigurnost u prometu te je svim učenicima poželio uspješan početak školske godine.

- Prvašići, želim vam da budete hrabri i ustrajni u novom životnom poglavlju koje je pred vama. Učenjem i upijanjem novih znanja jednog ćete dana i sami utjecati na svijet oko sebe jer jedino što nam nitko ne može oduzeti je znanje - rekao je u prigodnoj čestitki uz početak nove školske godine Bosilj i dodao kako je u prve razrede varaždinskih osnovnih škola ove godine upisano 413 prvašića, a u II. OŠ Varaždin 69, što je manje u odnosu na prošlu školsku godinu. Bosilj se osvrnuo i na zahtjeve roditelja II., IV. i VI. OŠ Varaždin koji su prošli tjedan tražili da i njihova djeca idu na nastavu u jednoj smjeni.

- Neki ravnatelji se nisu ponijeli korektno. Ravnatelji su ti koji su tražili dvosmjensku nastavu. Ako su predložili takav model rada, onda neka preuzmu i odgovornost za to. Osobno smatram da bi bilo bolje rad u jednoj smjeni, ali ravnatelji su ti koji donose odluke iza kojih onda trebaju i stajati, a ne govoriti, kao što je to rekao ravnatelj VI. OŠ Varaždin, da je Grad Varaždin tako odlučio - rekao je Bosilj.

Rekao je kako je danas u 11 sati sastanak Stožera, pa očekuje da će nakon sastanka biti donesena odluka da učenici viših razreda u varaždinskim osnovnim školama neće morati nositi maske.