Bosilj o Habijanu kao ministru: Umjesto na lijeve i desne, vrijeme je da se dijelimo na normalne i nenormalne

MGA | 20.12.2023. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća varaždinski gradonačelnik je u dva navrata govorio o novom ministru gospodarstva Damiru Habijanu, čelniku varaždinskog HDZ-a. Tijekom aktualnog sata SDP-ov vijećnik Leonard Sekovanić ga je pitao kakvu suradnju očekuje s Habijanom nakon što je postao novi ministar gospodarstva i hoće li to utjecati na veći priliv novca u Varaždin.

- Mali je period do izbora, tek tri mjeseca i neće moći napraviti neke velike stvari. Imali smo korektnu suradnji i očekujem da će i dalje biti tako, nakon što postane ministar. Sve sam više mišljenja, kad vidim što se događa u Hrvatskoj i u Europi, da bismo se sve manje trebali dijeliti na lijeve i desne, a sve više na normalne i nenormalne. Bojim se da u Hrvatskom saboru imamo sve više nenormalnih i da će ih u novom sazivu biti još više. Nemam nekakvih očekivanja, on i ja se čujemo i razgovaramo, mislim da je uvijek želio pomoći Varaždinu, pa da će tako biti i sada, na novoj poziciji - rekao je gradonačelnik Bosilj tijekom aktualca, a zatim je to ponovio i tijekom rasprave u daljnjem tijeku sjednice. 

Također je govoreći o zaslugama za uklanjanje bala iz Brezja rekao da se varaždinski župan Anđelko Stričak u cijeli postupak uključio u posljednji trenutak, dok su se oko toga puno više trudili upravo Habijan i bivši župan Štromar. I premijer Andrej Plenković je tijekom svoga govora na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina također istaknuo da su mu u gotovo svakom razgovoru Habijan i Štromar ukazivali na problem varaždinskih bala.