Advent u Varaždinu, nažalost, ima i onu drugu stranu, ali...

vv | 9.12.2023. u 21:19h | Objavljeno u Aktualno

Advent u Varaždinu nažalost ima i ružniju stranu, navodi Neven C., koji je u grabi Starog grada, na sjevernoj strani (uz Ul. Vladimira Nazora), snimio više od 50 vozila, koja su vožnjom i parkiranjem, kako tvrdi, devastirala nekad zelenu površinu i ostavila blatnu kaljužu.

-Sukladno čl. 88. Odluke o komunalnom redu grada Varaždina (Službeni vjesnik grada Varaždina 9/2019, 8/2023) za takvo ponašanje je propisana novčana kazna od (samo) 66 Eura.  Iako je upitno bi li novac prikupljen naplatom kazni svim ovim drskim vozačima bio dovoljan da se sanira šteta koju su počinili, ostaje još bitnije pitanje hoće li će se nadležni uopće odlučiti na kažnjavanje ovakvog drskog i bezobzirnog uništavanja prirodne ljepote našeg grada, navodi čitatelj.

Pita kakvu će poruku gradska vlast poslati:  je li u ime turizma i za vrijeme turističkih manifestacija sve dopušteno.

-Jesu li turisti važniji nego vlastiti grad ili je očuvanje prirodne ljepote grada ipak na prvom mjestu, a kako bismo tu ljepotu mogli sačuvati i podijeliti i nastavili dijeliti s drugim, savjesnijim, obzirnijim kulturnijim posjetiteljima, koji će tu ljepotu znati cijeniti barem približno kao što ju cijene i građani Varaždina, zaključuje čitatelj.

Njegova reakcija, međutim, potiče i suprotno razmišljanje: nije li vrijeme da se dio zelenih površina u grabi trajno stavi u funkciju tako da se izgradi čvrsta podloga koja bi, primjerice, mogla poslužiti za adventski kotač i klizliše ili ljeti za koncerte pa čak i parkiranje?