Matija Posavec Foto: Međimurska županija

19. sjednica Skupštine Međimurske županije

Varaždinske vijesti | 8.10.2020. u 17:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Sukladno važećim epidemiološkim mjerama u prostoru Tehnološko inovacijskog centra Međimurje održana je 19. sjednica Skupštine Međimurske županije. Vijećnici su usvojili 31 točku dnevnog reda među kojima je polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Međimurske županije za 2020. godinu, prijedlog odluke o dodjeli jednokratne financijske potpore redovnim učenicima srednjih škola za školsku godinu 2020./2021., izvješća o radu županijskih ustanova, koordinacija i savjeta te prijedlozi zaključaka o prodaji nekretnina u županijskom vlasništvu s ciljem razvijanja gospodarske zone Čakovec.

Prihvaćen je i prijedlog Odluke o dodijeli jednokratne financijske potpore redovitim učenicima srednjih škola u iznosu od 300 kuna kojim se želi rasteretiti roditelje velikih troškova. Sredstva su namijenjena nabavci radnih materijala i pribora za izvođenje nastavnih programa te će oko 1, 2 milijuna kuna potpore za više od 4000 međimurskih srednjoškolaca biti isplaćeno na račune srednjih škola najkasnije do kraja listopada.

Međimurska županija raspisat će dva natječaja za kapitalizaciju imovine, odnosno prodaju nekretnina i zemljišta - šest građevinskih zemljišta u gospodarskoj zoni istok u Čakovcu te nekretnine na području gospodarske zone "Poslovni park Međimurje".

Prihvaćene su odluke o davanju na korištenje nekretnina Metalskoj jezgri Čakovec i Javnoj ustanovi Međimurska priroda, kao i prijedlog odluke o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka u 2020. godini.