LJUBAV I STATISTIKA Gdje se najviše ženilo, a gdje razvodilo u Varaždinskoj županiji? Foto: Ilustracija/Pixabay

LJUBAV I STATISTIKA Gdje se najviše ženilo, a gdje razvodilo u Varaždinskoj županiji?

IHR/Varaždinske vijesti | 9.11.2020. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

- Uzimam! - riječ je koju su u 2019. godini najviše puta izrekli parovi u Varaždinu. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Gradovi u statistici - stanovništvo, procjena i prirodno kretanje objavljenim 30. rujna ove godine, najviše brakova na području Varaždinske županije, ukupno 185, prošle je godine sklopljeno upravo u Varaždinu.

Od ostalih gradova na području Varaždinske županije najviše brakova sklopljeno je u Novom Marofu, 65. U Ivancu su prošle godine sklopljena 52 sklopljena braka, a zanimljivo je što je to dvostruko više u odnosu na 2011. godinu, kada su u Ivancu sklopljena svega 23 braka. U Varaždinskim Toplicama u 2019. godini sklopljeno je 40 brakova, Ludbregu 33, a u Lepoglavi 30. Najmanje sklopljenih brakova u prošloj godini ima Općina Breznički Hum. U toj općini sudbonosno "da” prošle godine izrekla su svega tri para, a istovremeno su zabilježena čak četiri razvoda! 

Kada bismo promatrali ljubav kroz statistiku mogli bismo reći da se najviše voli u Općini Veliki Bukovec. U toj općini je, prema objavljenim podacima, u prošloj godini sklopljeno sedam brakova, a u tom istom razdoblju nije zabilježen nijedan razvod! No nije to jedina godina koju je ova općina zaključila bez razvoda.

 Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u