Nakon 14 godina djelovanja ugasio se Trkački klub Ivančica iz Ivanca

Varaždinske vijesti | 7.2.2023. u 10:34h | Objavljeno u Sport

Pravomoćnim rješenjem Upravnog odjela za zdravstvo,socijalnu skrb,civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije sa 19.siječnjem 2023. TK Ivančica Ivanec više ne djeluje i kao klub ne postoji, prenosimo podatak objavljen na Facebook stranici Trkačkog kluba Ivančica Ivanec.

Klub je osnovan 29. ožujka 2009. godine i u svojemu 14-godišnjem uspješnom sportskom djelovanju pod vodstvom Josipa Jakopa, dugogodišnjeg predsjednika kluba, postizao je zapažene sportske rezultate.

U protekloj godini član kluba Božidar Željezić je na veteranskom državnom prvenstvu, na popularnom Starek polu-maratonu na Jarunu u Zagrebu osvojio treće mjesto u Hrvatskoj i brončanu medalju u kategoriji M65, dok je u istoj kategoriji Vjekoslav Vorih bio četvrti.

Klub je u 2022. godini uspješno nastupao na mnogobrojnim utrkama gdje je potrebno istaći 43. Novogodišnju utrku na 4,6 km, na kojoj je prvo mjesto osvojio Ivica Plantak u kategoriji M 45 , dok je u kategoriji M 50 Vjekoslav Vorih bio treći.

Članovi su sudjelovali i na Prvenstvu Hrvatske u jednosatnom trčanju na stadionu Mladosti u Zagrebu (2.travnja 2022.) gdje je ekipa TK Ivančica zauzela ekipno 11. mjesto u Hrvatskoj.

Zapaženi su rezultati postignuti na 8. Kupu Sjeverozapadne Hrvatske u cestovnom trčanju gdje je održano ukupno 19 utrka tijekom godine i to u tri županije –u Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županiji. U ukupnom poretku 3. mjesto zauzeo je Vjekoslav Vorih.

Nastupili su i na 30. zagrebačkom maratonu gdje su na polumaratonu nastupila četiri člana TK Ivančica i tojica u maratonu, a najuspješniji je bio Neven Jurković s 21. mjestom i vremenom 3 sata, 6 minuta i 58 sekundi. Ta su natjecanja bila ujedno i Prvenstvo Hrvatske za 2022. godinu.

Nezaobilazna natjecanja bila su 29.varaždinski polumaraton, 8.utrka za mač grofa Draskovicha na 10 km, 28. međunarodna brdska utrka Ivančica 2022.(18.lipnja) u spomen na idejnog začetnika Milana Cahuna, 30.Joma cros liga Drava 2022., Dravski ultra cross,12.cross utrka Lančić-Knapić, Zimska brdska liga-Ivančica 2022. u šest kola i mnogobrojne druge utrke.

Godinu dana ranije,članovi TK Ivančica Ivanec nastupili su na ukupno 97 utrka diljem zemlje, gdje je na 4. Brinje trailu ,tj. na Prvenstvu Hrvatske za veterane Božidar Željezić osvojio 1. mjesto i naslov prvaka Hrvatske u kategoriji M 65.

Sve to su pokazatelji da je TK Ivančica uspješno sudjelovao sa trkačima, pretežno veteranima i veterankama, kao i seniorima, ali za vrijeme pandemije bilo je prekinuto natjecanje na ivanečkim jezerima, na kojem su se natjecala i djeca, koja su budućnost svakog kluba i udruge. Sada to Trkački klub Ivanec nije uspio zadržati i realizirati.

Jedan od većih problema za razvoj atletike u gradu Ivancu je i činjenica što nema atletske staze, najbliža je u gradu Lepoglavi 8 kilometara od Ivanca ili u Varaždinu, gdje odlaze oni najperspektivniji mladi trkači i samo poneki od njih velikim odricanjem i upornošću uspijevaju ostvariti svoje sportske rezultate.

Među njima to je od ivanečkih atletičara uspio ostvariti Ivan Krašek (Kipar) koji je bio najuspješniji, dok su iz okolice Ivanca uspjeh postigli iskusni Josip Lacković  i Stjepan Đurasek.