FOTO/VIDEO Mažoretkinje i twirlingaši vratili se iz Liverpoola, Ludbrežani im priredili veliki doček Foto: Grad Ludbreg

FOTO/VIDEO Mažoretkinje i twirlingaši vratili se iz Liverpoola, Ludbrežani im priredili veliki doček

VV | 15.8.2023. u 09:50h | Objavljeno u Sport

Mažoretkinje i twirlingaši rano jutros su se vratili u centar svijeta. Ispred sportske dvorane u Ludbregu dočekali su ih roditelji, ali i brojni Ludbrežani, a na uspjehu im je čestitao i predsjednik Gradskog vijeća Darko Jagić.

Podsjećamo, Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg, kao dio hrvatske reprezentacije, ostvarili su odlične uspjehe na Svjetskom prvenstvu u twirlingu i mažoretu koje se održalo u Liverpoolu. Tri su se skupine okitile medaljama. Ludbrežani su se predstavili s čak četiri koreografije u četiri kategorije - tradicionalni mažoret ples, artistik i grupe s rekvizitima mlađi juniori i juniori. Zlatom su se okitili u kategoriji tradicionalni mažoret ples, a srebro su zaslužile grupe s rekvizitima.

- FOTO Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub s državnog donijeli 7 zlata, 3 srebra i 1 broncu

- Bilo je ovo još jedno vrijedno iskustvo, dokazale smo da smo svjetski vrh, a silan uložen trud nije uzaludan. Sudjelovanje na svjetskom natjecanju bilo je i prilika da vidimo nešto novo, naučimo od drugih, primjerice oduševljenje smo japanskim skupinama i sada znamo na čemu moramo još raditi - rekla je Mirjana Pavičić, predsjednica Udruga.

Svjetske prvakinje ponosno su se vratile u Ludbreg.

- Vidjele smo da su u nekim gradovima organizirani dočeci za mažoretkinje, iskreno nismo se nadale ovome, ali zbilja smo sretne i ponosne. Skoro godinu dana smo se pripremale za ovo natjecanje, nismo očekivale ovakve rezultate, išle smo s namjerom da damo sve od sebe i uspjele smo - rekla nam je Eva.

20230815_054621.jpg

20230815_055740.jpg

20230815_054611.jpg

Video sadržaj