FOTO Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub s državnog donijeli 7 zlata, 3 srebra i 1 broncu

vv | 20.4.2023. u 11:00h | Objavljeno u Našim krajem

11 medalja ukupno, kreću pripreme za Svjetsko

Sedam zlata, tri srebra i jednu broncu osvojile su Ludbreške mažoretkinje i twirlingaši proteklog vikenda na 26. državnom prvenstvu u mažoret plesu i 23. Prvenstvu Hrvatske u twirlingu koje se održalo u Cavtatu od 14. do 16. travnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Gruda.

Oba natjecanja su bila kvalifikacijska za izbor hrvatskih predstavnika za predstojeća svjetska i europska prvenstva, a ovim postignućima naše ekipe plasirale na Svjetsko prvenstvo koje će se održati sredinom kolovoza u Liverpoolu te na Europsko prvenstvo u Bugarskoj u listopadu.  

Mirjana Pavičić, predsjednica Ludbreških mažoretkinja i twirling kluba istaknula je kako će se najvjerojatnije u kolovozu putovati na Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu te je zahvalila svima na angažiranosti oko priprema za ova prvenstva:

- Zahvaljujem od srca našim natjecateljima, trenerima i svim roditeljima koji su nam pomagali u izradi, sastavljanju i nabavi rekvizita, šminkanju i frizurama, te svima koji su najavili za nas. Bez njih ovi rezultati ne bi bili mogući. Ponovo smo pokazali iznimnu kvalitetu i spremnost u svim kategorijama u kojima smo se natjecali, a ovakvi rezultati su plod sustavnog rada i truda u vježbanju ovih iznimno zahtjevnih koreografija – rekla je.

Odličan plasman ostvaren je u različitim kategorijama i u različitim dobnim skupinama, a iza nagrađenih koreografija stoje licencirani treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja koji su ukupno pripremili 12 koreografija, od kojih je 11 ovjenčano medaljama, a zanimljivo je da su svi sudionici osvojili zlatna odličja u okviru grupnih koreografija.

Na natjecanjima je sudjelovalo oko 800 natjecatelja iz Cavtata Čakovca, Donjeg Kraljevca, Goričana, Kaštela, Koprivnice, Krapine, Lipika, Ludbrega, Murskog Središća, Nove Gradiške, Pakraca, Pleternice, Požege, Selnice, Sinja, Solina, Splita, Pakraca, Viškova i Vodica.

Rezultati:

TWIRLING:

Artistic grupa – prvo mjesto

Artistic tim kadeti – drugo mjesto

Artistic par A razina Juniori – Ena Čižmešija, Lea Bendelja – prvo mjesto

Artistic par B razina Juniori – Nika Miličević, Lena Ledinko – treće mjesto

Par A razina Juniori - Ena Čižmešija, Lea Bendelja – prvo mjesto

Par B razina Juniori - Nika Miličević, Lena Ledinko – prvo mjesto

Artistic solo A razina Seniori – Ivan Beneš – peto mjesto

MAŽORET:

Grupa s rekvizitima Seniori – drugo mjesto

Grupa s rekvizitima Ml. Juniori – drugo mjesto

Pomponi mlađi – prvo mjesto

Tradicionalni mažoret ples Ml. juniori – prvo mjesto

Tradicionalni mažoret ples Minime starije – prvo mjesto