Fenomenalan rezultat SPK Valcer na WDSF Zagreb Dance Grand Prix-u 2023 Foto: SPK Valcer

Fenomenalan rezultat SPK Valcer na WDSF Zagreb Dance Grand Prix-u 2023

Varaždinske vijesti | 3.6.2023. u 13:06h | Objavljeno u Sport

Proteklog vikenda, od 26. do 28. svibnja, održano je nekoliko većih plesnih natjecanja u Zagrebu, a članovi Sportskog plesnog kluba Valcer postigli su odlične rezultate.

Izniman rezultat na najjačem međunarodnom natjecanju – WDSF Zagreb Dance Grand Prix 2023. postigla je Eni Kočet u kategoriji starija mladež gdje je među konkurecijom iz Austrije, Singapora, Makedonije, Cipra, Grčke, Češke, Tajvana, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, osvojila srebrnu medalju u standardnim plesovima i bila jedina finalistica iz Hrvatske u latinskoameričkim plesovima te zauzela odlično šesto mjesto od ukupno 45 natjecateljica.

Zapažene rezultate postigli su i ostali članovi SPK Valcer.

U petak, 26. svibnja, Eugen Sekovanić i Vida Jurak, na Kupu Republike Hrvatske osvojili su 4. mjesto u standardnim i latinskoameričkim plesovima u kategoriji starija mladež.

U subotu 27. svibnja održano je međunarodno bodovno natjecanje za plesne parove te su među vrlo jakom konkurencijom, Ivan Biškup i Lara Vinković osvojili srebrnu medalju u standardnim plesovima i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima u kategoriji mlađa mladež, dok su u nedjelju 28. svibnja, solo djevojke osvojile sljedeće:

- Melani Golubić, srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima u kategoriji mlađa mladež,
- Dora Dumešić, brončanu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima u kategoriji osnovci,
- Dorja Pernar je nakon otplesanog polufinala i finala zauzela peto mjesto u standardnim i peto mjesto u latinskoameričkim plesovima u kategoriji mlađa mladež,
- dok se Lorena Garojević u istoj kategoriji plasirala na osmo mjesto u standardnim i zauzela trinaesto mjesto u latinskoameričkim plesovima.

U kategoriji mladež, nakon četvrtinefinala i polufinala, Leona Mičuda osvojila je deveto mjesto u standardnim i deveto mjesto u latinskoameričkim plesovima.