Čehok o letcima: Ovo je samo kontra-usluga svima onima koji su to radili

| 19.5.2017. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno

-Samo po sebi ovo je jedan bezuman čin - rekao je Ivan Čehok, kandidat za varaždinskoga gradonačelnika, koji se pred žurno pozvanim novinarima osvrnuo na letak u kojem se tvrdi da je odustao od kandidature zbog straha od ponovnog uhićenja. Letak je otisnut tako da podsjeća na presliku vijesti iz jedne dnevne tiskovine, a podijeljen je tijekom protekle noći po zgradama i parkiranim vozilima.

- Pitao sam starije i mogu reći da ovakvo što nije zabilježeno od kad postoji Hrvatska. Da se u mraku, na ovakav način, šire dezinformacije i da se nastoji spriječiti moja kandidatura i, naravano, naša lista u političkom djelovanju. Oni koji to rade, danas, u mraku, u tmini i na jedan ovakav, podli način, tako će voditi i Grad - upozorio je Čehok.

Ukazao je da ga se već godinama pokušava zastrašiti, ali da se ne plaši.

-Jasno je da je ovo fini tisak i jasno je da ovo nije običan papir. Iza ovoga stoje ogranizacije i političke stranke. Meni je sasvim svejedno tko to radi, ali možete i sami pogoditi prema retorici i prema temama tko se do sada najviše služio prijetnjama i uhićenjima. Ovo čitaju i moja djeca. Ja to ne bih nikada napravio nikome - ustvrdio je Čehok.

Napomenuo je da letak sigurno plod njegovih političkih protivnika, odnosno stranaka i neka se sami prepoznaju.

-Nisam ni u kakvom strahu i nema nikakve potrebe za ovakvom prljavom i podlom kampanjom. Želim reći Varaždinkama i Varaždincima da i to pokazuje da moji politički protivnici nisu imali program i da im je jedini program bio spriječiti moju kandidaturu i pojavu moje liste jer su svi svijesni da imamo, daleko, najbolji program i najsposobnije ljude na listi.  Ovo je samo kontra-usluga svima onima koji su ovo radili - zaključio je Čehok, uvjeren u svoju pobjedu.

Na naš upit kako gleda na komentar Sanje Modrić objavljen u Novom listu, koja na podršku njegovoj kandidaturi, blagorečeno, ne gleda blagonaklono, Čehok je dao kratak i jasan odgovor.

- Ako novinarka smatra da su građani Varaždina bolesni, onda to govori o njezinome umu i njezinom karakteru. Ja, kao čovjek koji sam objavio i daleko važnije radove, ne bih govorio u takvim terminima. Nisam to ni čitao, ne čitam Sanju Modrić - rekao je Čehok.