U subotu 18. memorijalni turnir u čast poginulih vukovarskih branitelja

Grad Ivanec/vv | 24.8.2023. u 10:52h | Objavljeno u Našim krajem

U spomen na Stjepana Vusića, Josipa Kapustića i Tome Jambora

U organizaciji UDVDR-a Ogranka Ivanec i HVIDR-e Ivanec u subotu, 26. kolovoza, na sportskom igralištu kod društvenog doma u Jerovcu Donjem održat će se 18. memorijalni turnir u čast poginulih vukovarskih branitelja Stjepana Vusića, Josipa Kapustića i Tome Jambora.

Sva trojica bili su pripadnici Zasebne postrojbe PU varaždinske, koja je herojski branila Vukovar od 11. rujna do njegova pada 20. studenog 1991. 

Turnir će se i ove godine održati pod tradicionalnim pokroviteljstvom Grada Ivanca, Grada Lepoglave i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Manifestacija će početi odavanjem počasti poginulima kod spomen obilježja u Kamenici te na njihovim posljednjim počivalištima na groblju Kamenica, a nastavit će se druženjima s obiteljima i rodbinom poginulih.

Središnja svečanost održat će se u poslijepodnevnim satima kod društvenog doma u Jerovcu, gdje će prigodnim obraćanjima domaćina i gostiju biti otvoren 18. turnir sjećanja.

Nakon toga slijede malonogometne utakmice dječjih ekipa i odraslih, a završetak je predviđen kasno navečer proglašenjem rezultata i dodjelom nagrada prvoplasiranim ekipama i svim momčadima-sudionicama.

Stjepan Vusić iz Jerovca poginuo je 15. studenog 1991. u Borovu Naselju, prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara. Tomo Jambor i Josip Kapustić iz  Žarovnice su s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara, civila i drugih, ubijeni dva dana kasnije od strane srpskih agresora na farmi Ovčara.