U Općini Petrijanec isplaćene uskrsnice umirovljenicima: podignut cenzus i povećan iznos uskrsnica

Varaždinske vijesti | 28.3.2024. u 08:50h | Objavljeno u Našim krajem

“Naši umirovljenici mnogo toga su nam ostavili u nasljeđe i na nama mlađima je da im vratimo zahvalnošću i brigom. Ove godine ponovno smo digli cenzus za prigodni dar u povodu blagdana Uskrsa za naše umirovljenike s 400 EUR-a na čak 500 EUR-a, i dodijelili smo po ključu pravednosti za one s najmanjom mirovinom najveći iznos uskrsnice.

Tako umirovljenici s prebivalištem na području Općine Petrijanec, a čija ukupna primanja po osnovi svih mirovina, uključujući i inozemne, ne prelaze iznos od 500,00 eura iz Proračuna Općine Petrijanec ostvariti će jednokratni iznos novčane naknade ovisno o iznosu mirovine: umirovljenici s mirovinom od 0 do 100 eura – 55 eura, umirovljenici s mirovinom od 100 do 200 eura – 50 eura, umirovljenici s mirovinom od 200 do 300 eura – 45 eura, umirovljenici s mirovinom od 300 do 400 eura – 40 eura i umirovljenici s mirovinom od 400 do 500 eura – 35 eura.

Na taj način pokazali smo brigu i zahvalnost našim umirovljenicima ali i pokazali smo da uvodimo socijalnu pravdu u ove naknade to će biti i praksa i dalje. Ukupno je iz proračuna izdvojeno preko 19.000 EUR-a a gotovo 500 umirovljenika s područja općine Petrijanec ove je godine primilo uskrsnicu”. – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

“Zahvaljujem uspješnom načelniku koji nam je dodijelio božićnice i uskrsnice i meni kao umirovljeniku u samačkom domaćinstvu to puno znači”. – rekao je Stanko Kišić umirovljenik iz Strmca Podravskog

“Za Željka Posavca mogu reći da je čista desetka dobar je komunikativan je misli na nas umirovljenike i ova nam pomoć jako puno znači jer nam je to dodatak za naše male mirovine a uz pomoć općine bar ćemo si nešto više moći priuštiti” – Nevenka Premuž umirovljenica iz Petrijanca.

“Ovog puta želim se zahvaliti našem načelniku Željku Posavcu što je omogućio da se podigne cenzus za mirovine ali i iznos samog dara ili naknade za mirovine da bi naši umirovljenici s područja općine Petrijanec dobili uskrsnicu. Poznato je da su mirovine male. Mi smo kao udruga dobili od županijskog saveza umirovljenika dobili određene pakete koje ćemo podijeliti našim umirovljenicima. Također koristim priliku da čestitam Uskrs svim našim umirovljenicima i mještanima. – rekao je Josip Kranjčić predsjednik Udruge umirovljenika Općine Petrijanec.

“Od kad je Željko Posavec načelnik dobivamo božićnice i uskrsnice i na tome zahvaljujem općini i načelniku na toj lijepoj gesti. Ove godine se posebno zahvaljujem na povećanju iznosa uskrsnica. Svaki takav dodatak ili povećanje u ova teška vremena je dobrodošao” – rekla je Marija Malatarski umirovljenica iz Petrijanca.