Škvarić od Malenice zatražio suradnju, korištenje državne imovine veliki problem Foto: Grad Lepoglava

Škvarić od Malenice zatražio suradnju, korištenje državne imovine veliki problem

Grad Lepoglava/vv | 3.7.2023. u 09:51h | Objavljeno u Našim krajem

Planiraju se promjene kojima bi se županijama prepustio dio poslova vezanih za državnu imovinu - otkrio je ministar Malenica

Gradonačelnik Marijan Škvarić sudjelovao je na proslavi Dana pravosudne policije održanoj 29. lipnja u Lepoglavi. Tom je prigodom, zatražio od ministara pravosuđa i uprave Ivana Malenice da se ubrza rješavanje problema vezanih za funkcioniranje zatvorskog sustava u Lepoglavi kao i problema vezanih za održavanje i korištenje državne imovine, prije svega javnih površina i derutnih objekata u centru grada.

large_lepoglava_dan_pravosudne_policije_04.jpg

- Drago mi je što napokon, i po prvi puta u njegovom mandatu, imam prigode vidjeti ministra pravosuđa u Lepoglavi. Nadam se da će biti prigode za održati radni sastanak na kojem bi raspravljali o suradnji Ministarstva pravosuđa i uprave i Grada Lepoglave kao i o funkcioniranju zatvorskog sustava u Lepoglavi - istaknuo je  gradonačelnik Škvarić.

Ministar Malenica je, vezano za problematiku upravljanja i održavanja državne imovine, otkrio da se planiraju promjene kojima bi se županijama prepustio dio poslova vezanih za državnu imovinu.

- To bi zasigurno ubrzalo rješavanje takvih stvari. Treba još malo strpljenja da se to na taj način riješi i da se eventualni problemi, s kojima se susrećemo na lokalnim razinama, riješe što brže - rekao je ministar.

Inače, obilježavanje Dana pravosudne policije okupio je u Lepoglavi brojne pravosudne policajce iz cijele Hrvatske koji su se, uz druženje, nadmetali u nogometu i pikadu te prezentirali vještine koje koriste u postupanju prilikom obavljanja svog posla.

large_lepoglava_dan_pravosudne_policije_04.jpg

large_lepoglava_dan_pravosudne_policije_06.jpg