NOVI MAROF Dogradnjom dječjeg vrtića povećat će se kapacitet za nove četiri grupe Foto: Grad Novi Marof

NOVI MAROF Dogradnjom dječjeg vrtića povećat će se kapacitet za nove četiri grupe

VV | 28.3.2024. u 18:33h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof započet će s trećom fazom ulaganja u gradski dječji vrtić, a projekt uključuje dogradnju objekta, čime će se ostvariti uvjeti za proširenje smještajnih kapaciteta. Naime, u planu je dogradnja četiri nove smještajne jedinice, čime će vrtić moći primiti dodatno 75-ero djece.

– Ono što je najvažnije je da smo prošli prijavu na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja i možemo poručiti da uskoro započinjemo s dogradnjom objekta – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, dodavši da je objekt već jednom dograđen, kao i energetski obnovljen.

djecji_vrtic_4.jpg

Ove pedagoške godine Dječji vrtić polazi 273-oje djece u deset odgojno-obrazovnih skupina.

– Tri odgojne skupine su za djecu od godinu do tri godine života, a sedam odgojnih skupina za djecu od tri godine do polaska u osnovnu školu. Imamo i odgojnu skupinu za program predškole za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom u koji je upisano 17-ero djece – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Karolina Fotak.

U Gradu Novom Marofu predano su posvećeni razmišljanju o potrebama djece i mladih, a samo za predškolske programe izdvajaju se značajna financijska sredstva.

djecji_vrtic_2.jpg

– Ukupno više od milijun eura odvajamo za funkcioniranje gradskog vrtića, ali i privatnih na području Novog Marofa. Naime, Grad sufinancira boravak djece i u privatnim dječjim vrtićima na gradskome području, kao i smještaj naših mališana u privatnim i javnim dječjim vrtićima koji se nalaze na područjima drugih gradova i općina – otkrio je gradonačelnik Jenkač i dodao kako Grad Novi Marof značajna sredstva izdvaja za funkcioniranje vrtića. Osim toga, u pripremi je i odluka kojom će se povećati iznos sufinanciranja za svu djecu koja idu u privatne predškolske ustanove.