Mini komasacijom do 30-ak novih građevinskih parcela u Ivancu Foto: Grad Ivanec

Mini komasacijom do 30-ak novih građevinskih parcela u Ivancu

Varaždinske vijesti | 28.3.2024. u 19:55h | Objavljeno u Našim krajem

Na istočnom ulazu u Ivanec (iz pravca Varaždina, iza INA-ine benzinske crpke), izvedeni su opsežni radovi na izravnanju terena. Riječ je o zahvatima izvedenima na površini od 44.000 m2, temeljem dogovora o provedbi mini komasacije, koji je Grad Ivanec još lani postigao s vlasnicima privatnih poljoprivrednih zemljišta na tom području.

ivanec_mini_komasacija_28032024_2.jpg

Time će se omogućiti formiranje 30-ak novih građevinskih parcela za individualnu stambenu gradnju te osigurati koridori za buduće prometnice.

- Nakon izravnanja terena i dodatnih radova, pristupit će se iskolčenju parcela i uređenju makadamskih prometnica. Temeljem dogovora s Gradom, svi vlasnici dobit će parcele pravilnog oblika na kojima će moći prići gradnji svojih objekata, uz napomenu da Grad pokriva troškove parcelacije, provedbe elaborata i dr. – izjavio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, koji je zonu Gmajna obišao s resornim pročelnicima Irenom Kresonja i Stjepanom Vincekom.

ivanec_mini_komasacija_28032024_1.jpg

Na taj način, identičan modelu kakav je već proveden u ivanečkoj Preradovićevoj ulici, koji se pokazao kao pun pogodak, Grad otvara nove građevinsko-stambene zone i tako izlazi u susret velikom broju obitelji koje se doseljavaju u Ivanec i koje ovdje žele graditi nove stambene objekte. Provedbom projekta mini komasacije, Grad Ivanec omogućuje vlasnicima da na uređenim parcelama što prije mogu početi graditi.

Radove je izvela tvrtka Iskopi MS, a iznosom od cca 22.000 eura financira ih Grad Ivanec.

ivanec_mini_komasacija_28032024_3.jpg