Iz MUP-a 300.000 kuna za dva projekta u Novom Marofu Foto: Grad Novi Marof

Iz MUP-a 300.000 kuna za dva projekta u Novom Marofu

Varaždinske vijesti | 19.4.2017. u 15:53h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof dobio je oko 300 tisuća kuna od Ministarstva unutarnjih poslova za sufinanciranje dva projekta.

Riječ je o postavljanju svjetlosno-prometnih znakova za obilježavanje pješačkih prijelaza na Zagorskoj ulici u Novom Marofu, radovima procijenjene vrijednosti 133.390 kuna, od čega će MUP dati 93.373 kune. Uz to, Grad Novi Marof i MUP potpisali su i sporazum o sufinanciranju radova radi sanacije opasnog mjesta, točnije izgradnje pješačko-biciklističke staze uz novu cestu prema novoj školi u mjestu Remetinec. Procijenjena vrijednost ovih radova iznosi 281.948 kuna, a MUP će dati 197.363 kuna.

Da projekti uskoro kreću, potvrđuje i to što su gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor PZC-a Saša Varga potpisali ugovore o izvođenju radova.

Zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova što je prepoznalo da u Novom Marofu imamo kvalitetne i spremne projekte. Dobili smo visoke ocjene i zahvaljujući tome sredstva koja znače obnovu naših objekata i ulaganje u prometnu infrastrukturu. Posebno me veseli nastavak izgradnje pješačko-biciklističke staze prema školi u Remetincu. Njena izgradnja značit će puno za sigurnost osnovnoškolaca i to je ono što je u ovom trenutku najvažnije – naglasio je Jenkač te dodao da je ovo samo nastavak dovođenja značajnih financijskih sredstava u Novi Marof koji ima spremne nove projekte, a to znači da slijede i nova ulaganja.