FOTO Vidovečku "Škrinjicu" okupirale male maškare, veselo je bilo za fašnik Foto: Općina Vidovec

FOTO Vidovečku "Škrinjicu" okupirale male maškare, veselo je bilo za fašnik

VV | 14.2.2024. u 16:16h | Objavljeno u Našim krajem

U dječjem vrtiću "Škrinjica" zavladalo je veselo i šareno ozračje na fašnik. Djeca su se pretvorila u omiljene likove iz crtića, super junake, vile i princeze.

- Uoči samog dana maškara, djeca su bila ispunjena smijehom, zabavom i kreativnošću. Odgojitelji su pripremili razne aktivnosti kako bi integrirali temu maškara na različite načine te time utjecali na cjelokupni razvoj djece. Likovne aktivnosti su bile u punom jeku, s oslikavanjem maski temperom i izradom šarenih klaunova od krep papira. Kroz te aktivnosti, djeca su pokazala svoju kreativnost i maštovitost, stvarajući jedinstvene maske koje su pokazali s ponosom. Kroz ovu aktivnost mališani su razvijali finu motoriku kroz aktivnosti poput savijanja kuglica od krep papira te kroz vježbe stavljanja kuglica pincetom na zadana mjesta, potičući tako preciznost i spretnost - izvijestii su iz vrtića "Škrinjica".

Nije nedostajalo ni igara koje su poticale vizualnu percepciju, gdje su djeca uživala u prepoznavanju boja i oblika, razvijajući tako svoje opažanje i raspoznavanje detalja.

Uz smijeh i ples u dvorani vrtića djeca su ponosno pokazala svoje maske a nisu izostale ni slasne krafne!