FOTO Udruga žena Veliki Bukovec i DVD Veliki Bukovec održali godišnje skupštine

vv | 6.2.2024. u 15:40h | Objavljeno u Našim krajem

- Raditi za dobrobit svog mjesta, žrtvovati svoje vrijeme, ali i novac je nešto što treba cijeniti i poštivati - rekao je župan Anđelko Stričak na skupštini Udruge žena Veliki Bukovec te skupštini DVD-a Veliki Bukovec održane protekle subote. Pritom je dodao da je upravo iz tog razloga Varaždinska županija prošle godine u proračunu povećala iznos sredstava za rad udruga u odnosu na godine ranije, za neke stavke i do 250 posto.

- To su možda skromna sredstva, ali su poticaj i način da vam kažemo da cijenimo sve što radite - rekao je župan Stričak i dodao da je ovogodišnji natječaj za rad udruga otvoren do 23. veljače te pozvao udruge da se jave.

Upravo zahvaljujući tim sredstvima, kao i pomoći Hrvatskih voda i Općine Veliki Bukovec, prošle godine na inicijativu Udruge žena Veliki Bukovec započeo je projekt uređenja kupališta, mjesta koje je godinama bilo zapušteno, a sada dobiva novu vizuru. Projekt će se nastaviti i ove godine, planovi su ambiciozni, a mještani bi osim kupališta, tamo trebali dobiti i nove sadržaje, od igrališta, do šetnice.

Župan Stričak osvrnuo se i na događaj koji će mještani Velikog Bukovca i okolnih naselja sigurno dugo pamtiti, a to je tuča koja je 2022. godine uništila usjeve, staklenike, plastenike, kuće, gospodarske zgrade.

- Zadnje dvije godine kad govorimo o Općini Veliki Bukovec ostat će mi u sjećanju tri stvari, a to su dogradnja škole, što je sigurno jedan od značajnijih projekata, to što sada imate svoj grb i zastavu, ali i razorna tuča koja je ovaj kraj pogodila pretprošle godine. Kad me načelnik nazvao taj dan i rekao mi što se dogodilo, odmah sam došao ovamo - podsjetio je župan i naglasio da je odšteta isplaćena prošle godine.

Načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić također je naglasio dobru suradnju sa Županijom, pozdravio sve okupljene i istaknuo važnost djelovanja udruga na području Općine.

Zahvalio je Udruzi žena i članovima DVD-a Veliki Bukovec na doprinosu i pomoći u organizaciji svih manifestacija tijekom godine te naglasio kako je ponosan na zajedništvo i međusobnu suradnju među članovima i članicama udruga i društava.

Uz župana Stričaka i načelnika Vrbanića okupljene su pozdravili i Stjepan Kovaček, član Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i Mirjana Jerbić, ravnateljica Crvenog križa Ludbreg.

Skupštini su prisustvovali i Dražen Ipša, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Veliki Bukovec, predsjednica općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec Jasenka Zdelar, predsjednica i tajnica Udruge žena Sanja Jantolek i Amalija Šašek, općinski vijećnici, članovi prijateljskih udruga koje djeluju na području Općine Veliki Bukovec i okolnih općina, te brojni mještani. Spomenimo i da su uručene zahvalnice i priznanja zaslužnim članovima DVD-a, kao i najmlađim vatrogascima, te zahvalnice dobrovoljnim darivateljima krvi s područja Općine.