FOTO Šarene male maškare okupirale Novi Marof; "Nadam se da će mi vratiti ključeve grada" Foto: Grad Novi Marof

FOTO Šarene male maškare okupirale Novi Marof; "Nadam se da će mi vratiti ključeve grada"

Varaždinske vijesti | 10.2.2024. u 19:04h | Objavljeno u Našim krajem

Brojni maskirani mališani okupili se u veseloj povorci na "Dječjem fašniku v Marofu"

Ulice Novog Marofa u subotu su preplavile šarene maskirane grupe mališana, sudionika "Dječjeg fašnika v Marofu". Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja se održava unatrag deset godina, a koja okuplja mališane iz novomarofskih dječjih vrtića.

novi_marof_djecji_fasnik_10022024_2.jpg

A da su djeca uz pomoć svojih odgajateljica itekako ozbiljno shvatila sudjelovanje u maskiranoj povorci, najbolje pokazuje sva njihova maštovitost u izradi šarenih maski. Pod maskama svih oblika, veličina i boja, djeca su u veseloj povorci prošla gradskim ulicama da bi se naposljetku svaka skupina predstavila brojnim okupljenima na Trgu hrvatske državnosti.

novi_marof_djecji_fasnik_10022024_39.jpg

- Još jednom odličan odaziv naših vrtića i udruga rezultirao je brojkom od 400- tinjak sudionika fašničke kolone. Stoga već dulji niz godina i imamo "Dječji fašnik v Marofu". Djeca se već tradicionalno za njega pripremaju, a zanimljivo je da nikoga posebno ne izdvajamo već su svi pobjednici i svi isto nagrađeni. Svi su prvi. Za one malo veće, posljednjih se godina u organizaciji Cross lige Čevo organiziraju "Maškare na Čevu", potpuno posebne i drugačije tako da i odrasli imaju kamo prošetati svoje maske, a ujedno i istražiti ljepote našeg kraja – otkrila je Renata Horvatić, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

novi_marof_djecji_fasnik_10022024_28.jpg

Ovogodišnji program Dječjeg fašnika nije se održao ispred Kulturnog centra, već su djeca krenula od Dječjeg vrtića Novi Marof, Zagorskom ulicom do Trga hrvatske državnosti. Sve to zbog većeg prostora i jednostavnije organizacije. Svaka grupa koja je sudjelovala u maskiranoj povorci nagrađena je od strane Turističke zajednice Grada Novog Marofa, simbolično, ali upravo dovoljno na nabavu materijala za njihove kostime.

novi_marof_djecji_fasnik_10022024_20.jpg

- Hvala svim vrtićima koji su se uključili u ovogodišnji fašnik. Ovo je posebno doba godine kada svi barem nakratko možemo biti što god poželimo. Vrijeme je to u kojem i vlast preuzimaju maškari, a nadam se da će je dobro obnašati, ali i da će što prije vratiti ključeve grada - našalio se gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Veliku fotogaleriju Dječjeg fašnika v Marofu pogledajte u nastavku: