FOTO Puštanjem balona Novomarofčani dočekali Novu točno u podne

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.12.2016. u 13:33h | Objavljeno u Našim krajem

Novomarofčani su već drugu godinu zaredom dočekali Novu točno u podne. Riječ je o neuobičajenom načinu dočekivanja Nove godine, a osim Novog Marofa, mještani još samo tri grada u Hrvatskoj, Fužine, Mariju Bistricu i Samobor na ovaj način ispraćaju Staru i dočekuju Novu. 

Da je ovakav način ulaska u novu godinu pun pogodak dokaz je više od tisuću Novomarofčana koji su danas oko podneva stigli na prostor ispred Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

Drugi put zaredom dočekujemo Novu godinu u podne. Vidjeli smo prošle godine da se ideja svidla građanima pa smo ohrabreni krenuli u organizaciju i ove godine - rekla je Renata Horvatić, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Novog Marofa, koja je, uz Pučko otvoreno učilište i Caffe bar Inn, glavni organizator događanja.

Od standardne ponude, tijakom popodneva posjetitelji mogu uživati u programu kojeg je pripremila Udruga vinogradara i voćara „Pinta“, bogatoj ugostiteljskoj ponudi, motomrazovima koji su razveselili najmlađe, a potporu su pružili i Lionsi.

- Kulminacija je bila točno u podne kada je, umjesto vatrometa, nekoliko stotina balona pušteno u zrak dok se za dobru glazbenu podlogu pobrinuo tamburaški sastav Terca - dodala je Horvatić koja je već za iduću godinu najavila nastavak ove već sada lijepe tradicije.

Gradonačelnik Siniša Jenkač pridružio se brojnim građanima koji su Novu dočekali u podne, a posebno je bio zadovoljan što su uz Novomarofčanima na „feštu“ stigli i gosti iz drugih mjesta.

Očito se pokazalo da je ovo dobar projekt pa su se ljudi odazvali. Ima dosta mlađe, ali i starije populacije koja sigurno ne bi došla na doček da je organiziran u večernjim satima. Zbog njih smo pripremili brojne sadržaje koji su, vidi se po broju posjetitelja i atmosferi, odlično prihvaćeni – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Potvrdio je najave iz Turističkog ureda da će se već za iduću godinu povećati i nadograditi broj sadržaja u sklopu ove manifestacije koja već sada postaje prepoznatljiv turistički proizvod grada Novog Marofa.

Za kraj je svim građanima Novog Marofa zaželio sretnu i uspješnu novu 2017. uz poruku da njihov grad iduće godine očekuje niz radova, projekata i daljnja stabilizacija gradskih financija.