FOTO Početak proljetnih radova na uređenju dječjih igrališta u Varaždinu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Početak proljetnih radova na uređenju dječjih igrališta u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 22.3.2024. u 12:26h | Objavljeno u Našim krajem

Djelatnici Parkova danas su počeli sa skidanjem gumene podloge na dječjem igralištu u POS naselju Jakovečka na početku opsežnih radova na proljetnom uređenju dječjih igrališta u Varaždinu.

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su govorili Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika i Jelena Sekelj, direktorica Parkova.

- Pozvali smo vas na ovu lokaciju gdje počinjemo s radovima zamjene gumene podloge na dječjem igralištu. Djeca se neće zbog radova ovdje moći igrati dva tjedna ali će poslije biti zadovoljna s onim što će dobiti. Postavit ćemo i jednu penjalicu i dodatne klupe - rekla je Jelena Sekelj, direktorica Parkova.

U priopćenju Parkova detaljnije su opisani proljetni radovi na uređenju igrališta. Uz redovito otklanjanje nedostataka i manje popravke, tijekom prošle 2023. godine smo, prema Planu uređivanja i obnove dječjih igrališta, obnovili osam igrališta.

U Koprivničkoj ulici instalirali smo novo kombinirano igralo, dok smo u Harambašićevoj dodali novu penjalicu, ljuljačku, klackalicu i igralo na opruzi uz već postojeće igralo.

Pumin park je obogaćen toboganom i penjalicom prilagođenom mališanima do 7 godina. U Ulici Tina Ujevića postavili smo penjalicu i tobogan, dok su u Poljani Biškupečkoj zamijenjene klackalice, ljuljačke, penjalice i tobogan.

Dječje igralište u Milkovićevoj dobilo je jednu spravu koja uključuje toranj, penjalice, rukohvate za uspinjanje i spiralni tobogan. Na velikom dječjem igralištu na Trgu bana Josipa Jelačića postavljeno je novo kombinirano igralo, ljuljačke, klackalice za četvero djece, mreža, piramida i penjalica, dok smo na adresi Zrinskih i Frankopana 9 zamijenili dotrajalo manje kombinirano igralo novim.

U 2024. planiramo nova igrala ili obnovu postojećih na 10 lokacija. Započinjemo u POS naselju u Jalkovečkoj ulici, gdje će zbog zamjene gumene podloge radovi potrajati duže od dva tjedna te se u tom razdoblju igralište neće moći koristiti.

Osim zamjene podloge, na ovaj lokaciji postavit će se nova penjalica te tri nove klupice. Nakon POS-a nastavit ćemo s radovima u ulici Franca Prešerna, zatim u Ulici Šemovačkih žrtava, Trakošćanskoj ulici, Koprivničkoj ulici, ulici A. B. Šimića, Jalkovcu, Trg Matije Gupca , Masarykovoj ulici i Vukovarskoj ulici gdje će biti zamijenjena kombinirana igrala.

U Trakošćanskoj i Koprivničkoj ulici za razliku od ostalih ulica biti će postavljena nova kombinirana igrala za djecu mlađe dobi. Pored igrala, na Trgu Matije Gupca i Vukovarskoj u planu je zamjena ljuljački, a u Šimićevoj i Vukovarskoj zamjena penjalica.

Igrala na opruzi i klackalice mijenjaju se u Vukovarskoj ulici, Ulici Šemovačkih žrtava, Zbelavi i u ulici A. B. Šimića, dok Jalkovec će dobiti novu žičaru. Gumene podloge postavljat će se u Ulici Šemovečkih žrtava, Jalkovcu, Trakošćanskoj, Šimićevoj, Zbelavi, Trgu Matije Gupca, te u Aleji kralja Zvonimira i Zrinskih i Frankopana.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković pohvalio je djelatnike Parkova:

- Drago mi je što smo ovdje pa možete vidjeti kako naša tvrtka Parkovi u stopostotnom vlasništvu grada radi dobar posao. Već godinama se brinu za zelenilo i dječja igrališta, a sada brinu i o sportskim igralištima. Ključno je to što je dolaskom nas kao gradske uprave promijenjen odnos prema održavanju igrališta. Parkovi su napravili strateški, četverogodišnji plan, napravljena je kompletna analiza svih dječjih igrališta i sada se to sistematično radi. – rekao je Marković i ukazao na postavljanje mnoštva novih igrala po svim kvartovima u gradu.

Najavio je i novo igralište u Črncu pa dodao:

- Naši sugrađani plaćaju komunalnu naknadu i moraju znati za što se ona troši. Rad mora bit čist, uredan čemu su zaslučni i djelatnici Parkova i direktorica Jelena Sekelj.

Najavljena je i sadnja novih drveća uz dječja igrališta a dana je i informacija da se godišnje na uređenje igrališta i urbane opreme troši oko 300 tisuća eura.

Galerija slika